Η εκτός έδρας νίκη με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι έφερνε την Ίντερ αγκαλιά με την πρόκριση στους «4» του Champions League για πρώτη φορά μετά το 2010 και τελικά αυτό επιβεβαιώθηκε στη ρεβάνς, παρά το γεγονός ότι η Μπενφίκα το πάλεψε όσο μπορούσε και έφυγε με ισοπαλία 3-3 από το Μεάτσα.

Οι Ιταλοί δεν είχαν κάποιον λόγο για να επιτεθούν από νωρίς και δεν το έκαναν, αφού έδειχναν να ενδιαφέρονται περισσότερο για την αμυντική τους συμπεριφορά, αλλά τελικά… νωρίς άνοιξαν το σκορ: Στο 14′ ο Μπαρέλα με υπέροχη ενέργεια και πολύ ωραίο τελείωμα με το αριστερό νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 1-0, το οποίο έφερνε τους γηπεδούχους ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση.

Όσο για τους Πορτογάλους, στη συνέχεια είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά όχι και φάσεις, αφού δυσκολεύονταν πολύ να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα. Έτσι, η λύση ήρθε με τη σέντρα του Ράφα Σίλβα στο 38′ και την κεφαλιά του Άουρσνες για το 1-1, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες. Όταν επέστρεψαν από αυτά, η Μπενφίκα ήθελε οπωσδήποτε το δεύτερο γκολ, αλλά τελικά το πέτυχε η Ίντερ.

Στο 65′ ο Λαουτάρο εκτέλεσε αμέσως μετά την πάσα του Ντιμάρκο για το 2-1 και στο 78′ ήταν η σειρά του Κορέα να βρει δίχτυα, με πολύ ωραίο πλασέ, γράφοντας το 3-1!

Πρόκριση επομένως για τους Νερατζούρι που δεν στενοχωρήθηκαν για τη μείωση του σκορ σε 3-2 από τον Σίλβα στο 86′ και την ισοφάριση (3-3) από τον Μούσα στο 95′, περιμένοντας πλέον τους ημιτελικούς με τη συμπολίτισσα Μίλαν!

Ιντερ: Ονάνα, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι (80′ Ντ’Αμπρόζιο), Ντούμφρις, Ντιμάρκο (80′ Γκόσενς), Μπρόζοβιτς, Μπαρέλα (76′ Τσαλχάνογλου), Μχιταριάν, Λαουτάρο (76′ Κορέα), Τζέκο (76′ Λουκάκου).

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο (46′ Νέρες), Αντόνιο Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλντο, Φλορεντίνο Λουίζ, Τσικίκιο (80′ Μούσα), Ζοάο Μάριο (89′ Σιέλντερουπ), Άουρσνες, Ράφα Σίλβα (80′ Ζοάο Νέβες), Γκονσάλο Ράμος (74′ Γουέδες).