Για την υπόθεση «Νεγκρέιρα» μίλησε σε συνέντευξη Τύπου ο Χουάν Λαπόρτα, ρίχνοντας τα βέλη του στη Ρεάλ Μαδρίτης, σημειώνοντας ότι είναι η ομάδα που διαχρονικά έχει ευνοηθεί περισσότερο στην Ισπανία από διαιτητικές αποφάσεις.

Οι δηλώσεις του αυτές, έχουν να κάνουν και με το γεγονός πως οι «μερένχες» αποφάσισαν να κυνηγήσουν την υπόθεση, έχοντας έννομο συμφέρον, ενώ τόνισε πως οι φίλοι της Μπαρτσελόνα, υποφέρουν τους τελευταίους μήνες από μία εκστρατεία συκοφαντίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ισχυρός άνδρας των «μπλαουγκράνα»:

«Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα υποφέρουν από μια εκστρατεία συκοφαντίας τους τελευταίους δύο μήνες που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Είμαστε πρότυπο αθλητισμού. Κερδίζουμε χάρη στην προσπάθεια και το ταλέντο. Όταν το κάνουμε, το πανηγυρίζουμε μαζί κι όταν χάνουμε δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Μας αρέσει να κερδίζουμε. Και μας αρέσει να κερδίζουμε παίζοντας καλά, χωρίς βοήθεια διαιτησίας.

Έχουμε δεχθεί κριτικές, μερικές φορές από φθόνο, που τώρα επιστρέφουν. Είπα ήδη όταν βγήκε η “υπόθεση Νεγκρέιρα” ότι δεν ήταν τυχαίο.

Ανέθεσα σε επαγγελματίες και σε ένα εξωτερικό γραφείο να ετοιμάσουν μια έκθεση. Τώρα έχω περισσότερες πληροφορίες και τώρα μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Μπαρτσελόνα δεν έκανε ποτέ καμία κίνηση, ούτε είχε πρόθεση πρόθεση να νοθεύσει το αποτέλεσμα για να έχει πλεονέκτημα.

Η φορολογική υπηρεσία δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι οι πληρωμές που έγιναν θα μπορούσαν να είχαν επηρεάσει οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Και δεν μπόρεσαν να το αποδείξουν επειδή δεν ήταν δυνατόν.

Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να ενεργήσει. Οι κατηγορίες πρέπει να αποδειχθούν ενώπιον Δικαστηρίου. Ζούμε σε ένα κράτος δικαίου με την αρχή του τεκμηρίου αθωότητας, κάτι που δεν είχε η Μπαρτσελόνα, αφού δέχθηκε δημόσιο λιντσάρισμα χωρίς δίκη.

Μας κατηγόρησαν πριν μας κρίνουν και ζητώ ευθύνες. Υπάρχουν άνθρωποι που έδειξαν μεγάλη ανευθυνότητα.

Όλοι γνωρίζουν ότι η Ρεάλ είναι ένας σύλλογος που ευνοείται ιστορικά από λάθη διαιτησίας, ο σύλλογος του καθεστώτος. Επί επτά δεκαετίες οι πρόεδροι των διαιτητών ήταν πρώην μέλη της Μαδρίτης, πρώην παίκτες ή πρώην διευθυντές.

Μερικές φορές, όλοι ταυτόχρονα. Για 70 χρόνια, αυτοί που όριζαν τους διαιτητές, που έπρεπε να αποδώσουν δικαιοσύνη».