Μετά το μπλόκο της κυπριακής Αστυνομίας στον τελικό Κυπέλλου αναζητείται το μέρος που θα διεξαχθεί, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Βόλος Αχιλλέα Μπέο να εξηγεί τις προϋποθέσεις που θα τον κάνουν να πει «ναι» στο να γίνει ο αγώνας στην πόλη του.

«Είναι ντροπή που η Κύπρος δε δέχεται μια (ποδοσφαιρική) γιορτή. Φανταστείτε πόσο φοβούνται οι άνθρωποι. Εγώ είπα ότι δε θα δεχτώ στην πόλη μου να κάνουν επεισόδια και να σπάσουν την πόλη μου και να δώσουν ραντεβού θανάτου οι ανεγκέφαλοι των δύο ομάδων γιατί δεν είναι όλοι φίλαθλοι. Είχα κάνει μια πρόταση σε αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου, γιατί είναι γιορτή, να μπουν 10.000 παιδάκια από τα σχολεία να χαρούν, χωρίς να κινδυνεύουν» είπε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» και τη Χριστίνα Βίδου.

Και συνέχισε: «Από εκεί και πέρα η κάθε ομάδα, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ με καταστάσεις, ονοματεπώνυμο, ταυτότητα, να πάρουν μέχρι 1.000 εισιτήρια καθένας με μεγάλο κόστος το εισιτήριο. Θα υπάρχει αυτό μάξιμουμ 1.000 άτομα από την κάθε ομάδα. Εμένα με ενδιαφέρει η πόλη μου και όχι ο τελικός. Αν δοθεί η ευκαιρία στον όμορφο Βόλο να γίνει πεδίο μάχης από ανεγκέφαλους δεν θα το επιτρέψω και δεν θα δώσω την άδεια» εξήγησε ο Αχιλλέας Μπέος.

Όπως αποκάλυψε εντός της ημέρας θα συνομιλήσει με τον πρόεδρο της ΕΠΟ για να συζητήσουν το ενδεχόμενο και τις προϋποθέσεις για να διεξαχθεί ο τελικός κυπέλου στο Πανθεσσαλικό γήπεδο, σε νέα ημερομηνία.

«Ρίχνω την ευθύνη και στον συμπαίκτη του»

Για την υπόθεση του βιασμού μιας ανήλικης στο Κολωνάκι, για την οποία έχει προφυλακιστεί ως ύποπτος ο 33χρονος ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ Βόλος Μπόρις Κλέιμαν ο δήμαρχος Βόλου είπε ότι όλοι έπεσαν από τα σύννεφα.

«Πέσαμε από τα σύννεφα. Είναι πατέρας τριών παιδιών, οικογενειάρχης έβγαινε με τα παιδάκια του έξω. Δεν μπορώ πραγματικά να φανταστώ αυτό το πράγμα που έγινε και να το δεχτώ. Είναι ντροπή, δεν ξέρω τι έγινε. Η γυναίκα του το Σάββατο το βράδυ έφυγε με τα δύο παιδιά ηλικίας 7 και 9 ετών -έχει τρία παιδιά- για να πάει τρεις μέρες στην πατρίδα της στο Ισραήλ να δει τους γονείς της» ανέφερε. Το τρίτο παιδί της οικογένειας, 4 ετών, το φρόντιζε ο ίδιος με τη βοήθεια μίας μπέιμπι σίτερ.

«Τη Δευτέρα (10/4) το βράδυ πήγε στην Αθήνα και έγινε αυτό που έγινε. Το θέμα είναι ότι αυτό που έγινε είναι τελείως απαράδεκτο. Στη γυναίκα πώς να το κάνεις αυτό. Με πήρε τηλέφωνο δεν δέχτηκα να μιλήσω», σημείωσε ο κ. Μπέος. Ο πρώην αθλητής της ομάδας του κατηγορείται για βιασμό χωρίς συναίνεση, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου και προμήθεια-κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση.

«Δεν μπορώ πραγματικά να φανταστώ αυτό το πράγμα που έγινε και να το δεχτώ. Η πρεσβεία του Ισραήλ του έβαλε δικηγόρο. Σήμερα έχει την απολογία. Ρίχνω την ευθύνη και στον συμπαίκτη του που ήταν μαζί».

Μιλώντας για το γεγονός ότι ο αθλητής της ομάδας του συνελήφθη και με μικροποσότητα κοκαΐνης ο κ. Μπέος είπε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τι γίνεται στην προσωπική ζωή τους καθενός. Ωστόσο «οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές υποβαλλονται σε ντόπινγκ κοντρόλ. Ουδέποτε είχε βρεθεί θετικός ούτε κάτι είχε πέσει κάτι στην αντίληψή μας», είπε στην ΕΡΤ.