Στην αντικατάσταση των Πολωνών διαιτητών που είχαν οριστεί στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη στην OPAP Arena προχώρησε η ΕΠΟ, καθώς εξαφανίστηκαν, αφού μέθυσαν στην πτήση και προπηλάκισαν ταξιδιώτες.

Συγκεκριμένα, η ΚΕΔ προχώρησε στον ορισμό του Διαμαντόπουλου. Βοηθοί του θα είναι οι Μπούξμπαουμ και Πετρόπουλος, τέταρτος ο Βεργέτης, ενώ στο VAR θα είναι οι Ευαγγέλου και Φωτόπουλος.

Το συμβάν

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν η διαιτητική ομάδα ταξίδευε για την Ελλάδα και το «Ελ.Βενιζέλος». Κατά τη διάρκεια της πτήσης τσακώθηκαν με Έλληνες επιβάτες που ζουν στην Πολωνία κι ερχόντουσαν να επισκεφθούν την πατρίδα τους. Οι τέσσερις διαιτητές, ο πρώτος Πάβελ Ρατσκόφσκι, οι βοηθοί του Ράντοσλαβ Σιέτζκα και Άνταμ Κούπσικ και ο VAR Κριστόφ Γιάκουμπικ έκαναν μία κουβέντα για το παρασκήνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο λέγοντας τρομερά πράγματα μεταξύ τους, ενώ παράλληλα κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ μέσα στο αεροπλάνο.

Κάποιοι Έλληνες που καταλάβαιναν την γλώσσα, τους μίλησαν κάποια στιγμή και τους είπαν ότι «γνωρίζουμε την γλώσσα και καταλαβαίνουμε τι λέτε» κι εκείνοι τους επιτέθηκαν. Πιο συγκεκριμένα, το επεισόδιο έγινε ανάμεσα στους Πολωνούς διαιτητές κι έναν πατέρα με τον γιό του. Μάλιστα, έφτασε σε τέτοιο σημείο, που οι ρέφερι του αγώνα της ΑΕΚ με τον Άρη, τους περίμεναν μετά στην φυσούνα και τους προπηλάκισαν με κεντρικό πρωταγωνιστή τον πρώτο διαιτητή της συνάντησης, Πάβελ Ρατσκόφσκι.

Ανάμεσα στα όσα έλεγαν ανέφεραν πως το χθεσινό βράδυ θα επισκεπτόντουσαν κάποιο κλαμπ της πρωτεύουσας για να διασκεδάσουν. Στην συνέχεια καθώς πήγαιναν να παραλάβουν τις αποσκευές τους, προπηλάκισαν εκ νέου τους δύο Έλληνες και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να φτύσουν τον πατέρα. Κάπου εκεί παρενέβη η αστυνομία, αλλά και ο απεσταλμένος της ΕΠΟ, που χρειάστηκε να μπει στον ιμάντα των αποσκευών για να τους χωρίσει.

Την άθλια κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει οι Πολωνοί διαιτητές συνειδητοποίησε και ο τέταρτος διαιτητής που πήγε στο ξενοδοχείο να τους παραλάβει. Την κατάσταση μέθης τους επιβεβαιώνει και η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός κάνει λόγο για «πραξικόπημα» όσων αφορά την αντικατάστασή τους, ενώ σημειώνοντας ότι «όλα είναι στημένα από τη συμμορία».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η θέση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ για το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ αλλαγής διαιτητή στο ΑΕΚ-Άρης

Μια ακόμα κακογραμμένη παράσταση της Συμμορίας που διοικεί την ΕΠΟ και την ΚΕΔ για να βάλουν Έλληνες διαιτητές στο ΑΕΚ-Άρης! Αυτή τη φορά μοίρασαν την είδηση ότι μέθυσαν οι Πολωνοί διαιτητές του αγώνα στο αεροπλάνο και… επιβεβαίωνε μάλιστα η ΑΕΚ το μεθύσι τους!

Τι προκύπτει όμως και ποια είναι η αλήθεια;

1. Στο αεροπλάνο οι διαιτητές δεν ήταν μεθυσμένοι σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Aegean

2. Στους ιμάντες του αεροδρομίου σύμφωνα με την αστυνομία υπήρχε κάποιος που φώναζε στους διαιτητές και χτύπησε το διαιτητή στην πλάτη.

Πώς λοιπόν ο Μπένετ, ο Μάνταλος, ο Μπαλτάκος και η λοιπή συμμορία τους αλλάζει; Με ποια δικαιολογία; Επειδή το συνεργείο της ΑΕΚ μοίρασε στον τύπο όσα μοίρασε; ΜΗΠΩΣ Η ΕΠΟ ΕΚΑΝΕ ΑΛΚΟΤΕΣΤ;

Όπως δε, προκύπτει από τους ανθρώπους της UEFA, οι διαιτητές αρνούνται τα πάντα και μιλάνε για πρωτοφανή και αδιανόητη μεθόδευση που καταστρέφει την καριέρα τους χωρίς λόγο και λένε ότι απλώς δέχτηκαν επίθεση στο αεροδρόμιο και δεν υπάρχει κανένα θέμα και ήταν πανέτοιμοι να σφυρίξουν το ματς.

Ούτε μεθυσμένοι διαιτητές υπάρχουν λοιπόν, ούτε σοβαρά επεισόδια. ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ από την συμμορία!

Την ίδια στιγμή ο Μάνταλος παίρνει τηλέφωνα και προτείνει διαιτητές! Έχουν ξεφτιλίσει τα πάντα! Πώς ο Μάνταλος καλεί προέδρους ΠΑΕ και προτείνει να αλλάξουν οι διαιτητές;

Όσο για το Γιαννάκη Παπαδόπουλο που μοιράζει παντού ένα δήθεν μήνυμα επιβάτη που αναφέρεται και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, γι’ αυτό δεν θα απαντήσουμε καν. Γελάνε και οι ΑΕΚτζήδες με αυτό και με το πόσο γελοία κακοστημένο είναι και φυσικά το ότι το αναπαράγουν αγράμματοι δημοσιογραφούντες είναι πια θέμα της Δικαιοσύνης!

Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό το πραξικόπημα δεν θα γίνει ανεκτό! Αυτά που κάνει ο κίτρινος ΑΡΧΙΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ του ποδοσφαίρου θα φέρουν την απόλυτη εκτροπή, την οργή και την αγανάκτηση όλων των φιλάθλων και ο κόσμος θα βγει στους δρόμους!

Μετά τις παρκαρισμένες υδροφόρες στο κέντρο του γηπέδου του Ιωνικού, το λιντσάρισμα που έφερε πιστολιές στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα κλεισμένα φώτα, το στρίψιμο των γεννητικών οργάνων διαιτητή, το πνίξιμο παρατηρητή με κασκόλ, μετά τα καραγκιοζιλίκια με τις μεζούρες, ένα ακόμα επεισόδιο ΠΑΡΑΚΜΗΣ και ΞΕΦΤΙΛΑΣ για το ελληνικό ποδόσφαιρο!».

Η εκδοχή του Ρατσκόφσκι

Πολωνικό μέσο υποστηρίζει ότι επικοινώνησε μαζί με τους Πολωνούς διαιτητές, Οι ίδιοι φαίνεται πώς επιβεβαιώνουν το συμβάν, σημειώνοντας ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική απ’ αυτήν που παρουσιάζεται στην πατρίδα μας.

«Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι Πολωνοί διαιτητές, έκαναν χρήση αλκοόλ ενώ ήταν στο αεροπλάνο για την Ελλάδα και ήταν επιθετικοί προς τους συνεπιβάτες τους. Έγινε μάλιστα καυγάς. Ο καυγάς, σύμφωνα με αυτές τις μαρτυρίες, συνεχίστηκε και στο αεροδρόμιο. Ένας από τους διαιτητές φέρεται να έφτυσε έναν Έλληνα με τον οποίο είχε λογομαχήσει στο στο αεροπλάνο. Η αστυνομία επενέβη στην αίθουσα αφίξεων. Εμφανίστηκε και απεσταλμένος της τοπικής ομοσπονδίας και προσπάθησε να εξομαλύνει τα πράγματα.

Τα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι οι Πολωνοί… εξαφανίστηκαν. Λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα δεν είναι στο ξενοδοχείο όπου είχαν νοικιάσει δωμάτια.

Οι Πολωνοί διαιτητές με τους οποίους επικοινωνήσαμε διαψεύδουν την εκδοχή που δίνουν τα ΜΜΕ. Σύμφωνα με αυτούς, δύο Έλληνες που μιλούσαν και πολωνικά τους επιτέθηκαν, ισχυριζόμενοι ότι είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Είπαν ότι θα τους καταστρέψουν. Ένας από τους διαιτητές μάλιστα δέχτηκε φτύσιμο. Ο επικεφαλής των Πολωνών διαιτητών, Tomasz Mikulski, γνωρίζει ήδη την κατάσταση. Σύμφωνα με Έλληνες δημοσιογράφους, την υπόθεση κατήγγειλε σήμερα το πρωί στην αστυνομία ο γιος των φερόμενων θυμάτων του περιστατικού. Οι Πολωνοί θα πρέπει να εμφανιστούν για να δώσουν διευκρινήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα meczyki.pl.