Σύμφωνα με τον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό Antena 3, δύο ληστές αποπειράθηκαν να εισβάλουν στη βίλα του Λιονέλ Μέσι στο προάστιο Καστελντεφέλς της Βαρκελώνης. Εκεί, ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν φυλάει όλα τα βραβεία που έχει κατακτήσει στην καριέρα του, ενώ εικάζεται πως υπάρχουν τιμαλφή μεγάλης αξίας και μετρητά.

«Το συμβάν έλαβε χώρα γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (6/4). Δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και ντυμένα στα μαύρα επιχείρησαν να ληστέψουν το σπίτι του Λιονέλ Μέσι. Μπήκαν στον κήπο της βίλας του και στη συνέχεια προσπάθησαν να βρουν τρόπο να εισβάλλουν στο σπίτι και διέφυγαν προτού φτάσει στο σημείο η αστυνομία», ανέφερε το ρεπορτάζ του Antena 3.

Λίγη ώρα μετά, ο δημοσιογράφος Μοϊσές Λιορένς που καλύπτει το ρεπορτάζ της Μπαρτσελόνα για το ESPN, διέψευσε πως το σπίτι στο οποίο επιχείρησαν να μπουν οι ληστές ανήκει στον Λιονέλ Μέσι, επικαλούμενος πληροφορίες από το περιβάλλον του παίκτη. «Δεν ισχύει πως προσπάθησαν να εισβάλλουν το σπίτι του Λιονέλ Μέσι στο Καστελντεφέλς. Προσπάθησαν να ληστέψουν ένα που βρίσκεται κοντά, αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν τον στόχο τους. Η βίλα του Μέσι έχει ασφάλεια 24 ώρες το 24ωρο και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης τριγύρω κάθε λίγα μέτρα», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter.

Στο μεταξύ, η επιστροφή του Λιονέλ Μέσι στη Βαρκελώνη μέρα με τη μέρα μοιάζει ολοένα και πιθανότερη, αν και το deal με την Μπαρτσελόνα δεν είναι εύκολη υπόθεση εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κλαμπ. Ωστόσο, ο Αργεντινός φέρεται να θέλει να φορέσει και πάλι τη φανέλα της Μπάρτσα και βρίσκεται σε σταθερή επαφή με τον προπονητή της ομάδας του και φίλο του, Τσάβι Ερνάντεθ. Ο Μέσι έχει συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν ως τις 30 Ιουνίου και δεν αναμένεται να ανανεώσει. Είναι ελεύθερος να διαλέξει πού θα συνεχίσει την καριέρα του.

Επιπλέον, στελέχη της διοίκησης της Μπαρτσελόνα παραδέχθηκαν πως υπάρχουν επαφές μεταξύ των δύο πλευρών με τον πατέρα του Μέσι, Χόρχε, ο οποίος είναι και ατζέντης του να αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο των «μπλαουγκράνα» μέσα στο επόμενο διάστημα για να συνομιλήσουν σε πιο επίσημο επίπεδο.

Αυτός είναι και ο λόγος που παρουσιάζεται πως αρνήθηκε την πρόταση που του έκανε η Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας που ξεπερνούσε τα 400 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να πάει να παίξει στη Σαουδική Αραβία.