Οι Μιλγουόκι Μπακς άρχισαν τη… μίνι – εκδρομή τους στη Δύση με νίκη επί των Γιούτα Τζαζ με 144-116 στη «Vivint Arena» σε ματς όπου δεν τα έδωσαν καν όλα γιατί αύριο (26/3) τους περιμένει μεγάλη «μάχη» στο Ντένβερ με τους Νάγκετς. Μετά την επιτυχία τους στο Σολτ Λέικ, πάντως, έχουν ρεκόρ 52-20 και έκαναν ακόμη ένα βήμα για να τερματίσουν με την καλύτερη επίδοση στο NBA.

Τα βλέμματα φυσικά και ήταν στραμμένα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Οι αμφιβολίες για το αν θα έπαιζε ή αν θα προφυλασσόταν για την κόντρα με τον έτερο υποψήφιο MVP Νικόλα Γιόκιτς, διαλύθηκαν ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα. Ο «Greek Freak», όμως, χρειάστηκε ώρα για να βρει τον καλό εαυτό του καθώς στην πρώτη περίοδο έπειτα από φάουλ άρχισε να πιάνει τον πονεμένο δεξιό καρπό του. Ακόμη κι έτσι, όμως, ολοκλήρωσε το ματς με 24 πόντους σε 25 λεπτά (10/13 σουτ, 1/2 τρίποντα, 3/6 ελεύθερες βολές), έξι ριμπάουντ, 11 ασίστ και δύο κλεψίματα. Συνολικά, τα «ελάφια» είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Οι Μπακς μπήκαν αποφασισμένοι να μην δώσουν δικαίωμα στους Γιούτα Τζαζ να διεκδικήσουν τη νίκη. «Έτρεξαν» σερί 16-3 στην αρχή της πρώτης περιόδου και εδραίωσαν την κυριαρχία τους, η οποία δεν αμφισβητήθηκε στη διάρκεια του ματς. Το πρώτο 12λεπτο τους βρήκε στη θέση του οδηγού με 40-25 κυρίως λόγω της ευστοχίας τους από την περιφέρεια.

Το κρεσέντο τους από το τρίποντο συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο. Έκλεισαν το πρώτο μέρος με 14/30 τρίποντα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε μόλις 11 πόντους, αλλά η ομάδα του δεν είχε την ανάγκη να κάνει εκείνος τη διαφορά με τους πόντους. Ο Giannis διέπρεψε, πάντως, σε ρόλο δημιουργού με τις επτά ασίστ που είχε. Ο Γκρέισον Άλεν ήταν… καυτός και υπήρχε πλουραλισμός στο σκοράρισμα. Έτσι, πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 72-58.

Στην 3η περίοδο, πάντως, έκανε… ζημιά στην αντίπαλη άμυνα. Πέτυχε εύκολα 13 πόντους και συνέχισε να μοιράζει… δώρα στους συμπαίκτες του, αν και πέρασε αρκετά λεπτά στον πάγκο για να πάρει ανάσες. Επέστρεψε με το σκορ στο 104-79 δύο λεπτά και 51 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του 12λεπτου. Οι Τζαζ σ’ εκείνο το σημείο είχαν ήδη αποδεχθεί τη μοίρα τους και αφέθηκαν, με το σκορ να φτάνει στο 115-85 πριν την έναρξη της 4ης περιόδου.

Από το τέλος της 3ης περιόδου, ο προπονητής των «ελαφιών», Μάικ Μπουντενχόλζερ, άρχισε σταδιακά να αποσύρει βασικούς και να δίνει χρόνο συμμετοχής σε αναπληρωματικούς, ανάμεσα τους και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο (τέσσερις πόντοι, δύο ριμπάουντ, δύο ασίστ, ένα κλέψιμο). Ο Γιάννης, στο μεταξύ, παρακολουθούσε από τον πάγκο τους συμπαίκτες του να κλείνουν με άνεση το ματς.

Τα 12λεπτα: 25-40, 58-72, 85-115, 116-144.