Με… παρέλαση στην Πορτογαλία και νίκη επί του Γιβραλτάρ με 3-0 άρχισε η εθνική Ελλάδας την πορεία της στα προκριματικά του EURO 2024 με τον προπονητή της «γαλανόλευκης», Γκουστάβο Πογέτ, να μένει απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα του συγκροτήματός του. Ο Ουρουγουανός τεχνικός μιλώντας μετά το το τέλος του ματς αφιέρωσε τη νίκη στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

«Χωρίς αμφιβολία είχαμε εξαιρετικό πρόσωπο, είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα. Τα παιδιά έδειξαν επαγγελματικό πρόσωπο, είχαμε καλή νοοτροπία, δείξαμε πως προχωράμε μπροστά, κάποιος μου είπε και για τα στατιστικά μας, τριάντα τελικές. Είχαμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι.

Με δεδομένο των λίγων προπονήσεων που είχαμε στη διάθεση μας και των όσων προλάβαμε να πούμε στους παίκτες να τους πείσουμε για το πως θα πρέπει να παίξουν ήταν υπέροχο», τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Θα ήθελα να αφιερώσουμε τη νίκη στις οικογένειες των θυμάτων που είχαμε στα Τέμπη».

Γιώργος Μασούρας: «Πρέπει να κάνουμε μεγάλη αυτοκριτική ως λαός»

Ο Γιώργος Μασούρας ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της νίκης της Ελλάδας επί του Γιβραλτάρ σημειώνοντας το πρώτο γκολ της ομάδας του. Στις δηλώσεις του στην κάμερα του Alpha αναφέρθηκε και στην τραγωδία στα Τέμπη.

«Θα ήθελα να πω συλλυπητήρια στις οικογένειες, θα πρέπει να κάνουμε μεγάλη αυτοκριτική ως άνθρωποι και λαός και να εντείνουμε την κριτική μας σε κάθε κοινωνικό ιστό και ο καθένας από τον τομέα του. Να προσπαθήσουμε να κάνουμε την χώρα λίγο καλύτερη, γιατί το αξίζουμε», είπε.

Όσο για το ματς, ανέφερε: «Είμαστε στην αρχή, υπάρχει δρόμος, είναι σημαντικό βήμα, ένα από αυτά που χρειάζεται να κάνουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας, να προκριθούμε στα τελικά.

Σε αυτά τα παιχνίδια έχεις πολλά να χάσεις και εντός εισαγωγικών τίποτα να κερδίσεις. Είναι τρεις πόντοι που θα μας βοηθήσουν να βρεθούμε στα τελικά μέσω του ομίλου μας».

«Θέλουμε πάρα πολύ να προκριθούμε, θα δώσουμε και την ψυχή μας. Σίγουρα υπάρχουν δυνατές ομάδες, αλλά έχουμε συνεχόμενη πρόοδο που θα μας βοηθήσει να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Για την καλή ατμόσφαιρα στην Εθνική, τόνισε: «Είναι σύνολο παραγόντων, οι προσωπικότητες που έχουμε στην ομάδα, όλοι είναι καλά παιδιά. Έχουμε δημιουργήσει κλίμα που προστατεύουμε. Δεν θα πρέπει να σταματήσουμε τη δουλειά γιατί έχουμε δει παραδείγματα που φτάνουμε κοντά, αλλά στη συνέχεια κάνουμε κάτι λάθος. Δεν θα αφήσουμε τίποτα και κανέναν να το χαλάσει».