Οι Ντάλας Μάβερικς ανακοίνωσαν πως θα καταθέσουν επίσημη καταγγελία στο NBA για τη… διαιτητική γκάφα της χρονιάς που συνέβη στην ήττα τους με 127-125 εντός έδρας από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς τα ξημερώματα της Πέμπτης (23/3).

Οι διαιτητές της αναμέτρησης NBA παρέδωσαν τη μπάλα στους παίκτες της ομάδας των Γουόριορς, οι οποίοι σκόραραν ανενόχλητοι, με τους παίκτες των Μάβερικς να βρίσκονται στο άλλο μισό του γηπέδου, πεπεισμένοι ότι η κατοχή τους ανήκε. Οι Ντάλας Μάβερικς κάνουν πλέον λόγο για το «χειρότερο διαιτητικό λάθος στην ιστορία του ΝΒΑ».

Ο Μαρκ Κούμπαν, ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς, διαμαρτυρήθηκε καθώς αυτό που αποκαλεί «ίσως το χειρότερο διαιτητικό λάθος στην ιστορία του ΝΒΑ», κόστισε στην ομάδα του την ήττα με 127-125 από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Κι ενώ αρχικά, η κατοχή είχε δοθεί στους Μάβερικς, οι διαιτητές άλλαξαν την απόφασή τους στη διάρκεια τάιμ-άουτ που ακολούθησε, αλλά δεν ενημέρωσαν κανέναν από την ομάδα των Μάβερικς, υποστηρίζουν οι παράγοντες του Ντάλας.

Αυτοί οι δύο πόντοι από το λάθος απέβησαν καθοριστικοί για τη νίκη των Γουόριορς και οι Μάβερικς, που έπεσαν στην ένατη θέση στη Δύση, θα προσφύγουν στο αρμόδιο όργανο του NBA.

Οι παίκτες ζητούν τιμωρίες και πρόστιμα

Αυτή η σεζόν του NBA έχει στιγματιστεί από σοβαρά διαιτητικά λάθη με την πλειονότητα των ομάδων να καταγγέλλουν κατά καιρούς πως αδικούνται εξαιτίας του χαμηλού επιπέδου των διαιτητών.

Σε διάφορα παιχνίδια έχουν παρθεί σκανδαλώδεις αποφάσεις με κορυφαία το να μην δοθεί φάουλ στον ΛεΜπρόν Τζέιμς σε ματς Μπόστον Σέλτικς-Λος Άντζελες Λέικερς που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του «βασιλιά». Λάθος που οι διαιτητές παραδέχθηκαν θα τους «προκαλέσει ξάγρυπνες νύχτες».

Κι ενώ το NBA έχει διαρρεύσει πως θα κοιτάξει το ζήτημα της διαιτησίας, ο Τρέι Γιάνγκ, ο σταρ γκαρντ των Ατλάντα Χοκς, αλλά και άλλοι παίκτες της λίγκας ζητούν να υπάρξουν τιμωρίες και πρόστιμα προς τους διαιτητές. «Πρέπει να σταματήσει αυτή η τακτική και να έχουν συνέχεια “άφεση αμαρτιών”. Είναι απαραίτητο λογοδοτούν όπως κι εμείς», τόνισε χαρακτηριστικά.