Οι Μιλγουόκι Μπακς έκαναν το… αναμενόμενο στο «Fiserv Forum» και υπέταξαν με 130-94 τους Σαν Αντόνιο Σπερς, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους και την 52η συνολικά σε 70 ματς στη regular season του φετινού NBA.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε για ακόμη μια φορά πρωταγωνιστικό ρόλο για την ομάδα του αν και οι συνθήκες του παιχνιδιού και η χαμηλή δυναμικότητα της αντιπάλου δεν τον… πίεσαν να δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Πέτυχε 31 πόντους σε 24 λεπτά συμμετοχής με 14/23 σουτ (1/4 τρίποντα, 2/5 ελεύθερες βολές), ενώ μάζεψε 14 ριμπάουντ, μοίρασε δύο ασίστ και είχε και ένα μπλοκ. Να σημειώσουμε πως ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έμεινε και πάλι εκτός δράσης, αλλά ήταν στον πάγκο με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Τα «ελάφια» μπήκαν δυνατά στο ματς και γρήγορα προηγήθηκαν με 13-6. Συνέχισαν να «χτίζουν» τη διαφορά τους, προτού χαλαρώσουν λίγο πριν από το φινάλε της πρώτης περιόδου (33-28), όπου ο Αντετοκούνμπο είχε οκτώ πόντους.

Η χαλαρότητα και η προχειρότητα των επιθέσεων τους κράτησε τους Σπερς για ώρα στο ματς στη δεύτερη περίοδο. Οι Μπακς ένιωθαν πως τους… έχουν ανά πάσα ώρα και στίγμη το επιθυμούσαν και έτσι απλά έκαναν το παιχνίδι τους βασιζόμενοι στην ποιότητά τους και στο σκοράρισμα στη ρακέτα μιας και από την περιφέρεια δεν… τραβούσαν. Προς το τέλος, του πρώτου μέρους, οι Μπακς σοβαρεύτηκαν (σερί 15-2) και άνοιξαν διαφορά 15 πόντων (66-51) πηγαίνοντας στα αποδυτήρια. Ο Γιάννης σε αυτό το 12λεπτο πρόσθεσε άλλους δέκα πόντους στο ενεργητικό του.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τρίποντο των Σπερς, το οποίο μάλλον τσάντισε τον Αντετοκούνμπο κρίνοντας από την αντίδραση του. Απάντησε με τρίποντο και έπειτα κάρφωσε δυνατά δύο φορές την μπάλα στο καλάθι των αντιπάλων του ξεσηκώνοντας το κοινό στις εξέδρες. Με 2′ και 49” να απομένουν το ματς έμοιαζε να έχει τελειώσει. Οι Μπακς προηγούνταν με 91-69 κι ο Αντετοκούνμπο μετρούσε ήδη 13 πόντους στην 3η περίοδο. Εκεί σταμάτησε κιόλας για το 12λεπτο μιας και ανέβαλαν άλλοι επιθετική δράση για να ωθήσουν τους Μπακς στο 100-72 με το οποίο μπήκαν στο τελευταίο σκέλος του ματς.

Με το παιχνίδι, πλέον, να έχει «καθαρίσει» αφού οι Μπακς έκαναν καλά τη δουλειά τους μετά το ημίχρονο, ο προπονητής Μάικ Μπουντενχόλζερ δεν είχε λόγο να καταπονήσει άλλο τους βασικούς παίκτες του. Έδωσε χρόνο συμμετοχής στις ρεζέρβες που βρήκαν τους Σπερς να έχουν παραδώσει τα… όπλα κι έκαναν… περίπατο μέχρι τη λήξη του ματς.

Τα 12λεπτα: 33-28, 66-51, 100-72, 130-94