Καλύτερο ξεκίνημα στα πλέι άουτ της Super League 1 δεν θα μπορούσε να κάνει η Λαμία, η οποία με δύο γκολ του Βέργου νίκησε με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και πήγε στους 20 βαθμούς, στο +2 από Λεβαδειακό και Ιωνικό, χάνοντας όμως τούς Ντε Βινσέντι και Μανούσο που αποβλήθηκαν.

Οι γηπεδούχοι ήταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας πριν την έναρξη του παιχνιδιού, το οποίο είχε αποκτήσει τον χαρακτήρα «τελικού». Ένας «τελικός», στον οποίο όλα πήγαν καλά τελικά για τη Λαμία, η οποία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, είχε την πρώτη της ευκαιρία στο 9′ με τον Βέργο και τελικά αυτός ήταν που τρία λεπτά μετά, στο 12′, άνοιξε το σκορ από κοντά μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια του Τσιντώτα να μπλοκάρει το μακρινό σουτ του Μαρτίνεθ.

Από νωρίς, επομένως, έγινε το 1-0 και στη συνέχεια ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να ψάξουν το γκολ για να ισοφαρίσουν. Γκολ που δεν βρήκαν, όμως, αφού η κεφαλιά του Μπακαδήμα στο 39′ ήταν αδύναμη ενώ το σουτ του Λιάσου στο 39′ έφυγε λίγο άουτ. Αυτές ήταν οι δύο καλύτερες στιγμές των Ηπειρωτών για να ισοφαρίσουν και αφού δεν το έκαναν, δέχθηκαν και δεύτερο γκολ… Στο 45′ ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε φάουλ και ο Βέργος με κεφαλιά βρήκε ξανά δίχτυα γράφοντας το 2-0.

Η Λαμία είχε, πλέον, προβάδισμα νίκης αλλά στο 52′ τα νέα δεν ήταν και τα καλύτερα, αφού ο Ντε Βινσέντι είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Τζίνο και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες… Γεγονός που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΣ Γιάννινα πιέζοντας στη συνέχεια με στόχο το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Ο Ροσέρο, όμως, δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε στο 68′ με μακρινό σουτ ούτε στο 69′ με κοντινή προβολή, με τους γηπεδούχους να κρατάνε το 2-0 και να παίρνουν πολύτιμη νίκη.

Το φινάλε, πάντως, δεν ήταν ευχάριστο για αυτούς, αφού στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Μανούσος, επίσης με δεύτερη κίτρινη καρτα.

Λαμία: Γκαραβέλης, Αμπάντα (70′ Σαραμαντάς), Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Τσιλούλης (82′ Μανούσος), Τζανδάρης, Νούνιες (66′ Σλίβκα), Ντε Βινσέντι, Μαρτίνεθ (66′ Μπεχαράνο), Βέργος (82′ Καραμάνος).

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Πήλιος, Μορέιρα (82′ Παμλίδης), Εραμούσπε, Τζίμας (66′ Μπατίστ), Τσαβός, Ριένστρα (58′ Ροσέρο), Τζίνο, Μπακαδήμας, Λιάσος (46′ Μπιλμπάο), Μπάλαν.