Το φετινό πρωτάθλημα της Super League 1 είναι το πιο συναρπαστικό εδώ και πολλά χρόνια αφού τέσσερις ομάδες διεκδικούν τον τίτλο που για πρώτη φορά θα κριθεί στα πλέι οφ και έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει περισσότερες πιθανότητες από ό,τι πιστεύει κανείς για να κατακτήσει ένα από τα πιο τρελά πρωταθλήματα της ιστορίας του.

Το πώς άρχισε και πώς εξελισσόταν η σεζόν το θυμόμαστε όλοι. Οι Πειραιώτες αποκλείστηκαν στα προκριματικά του Champions League, έλυσαν τη συνεργασία με τον Πέδρο Μαρτίνς, προσέλαβαν τον Κάρλος Κορμπεράν, απολύθηκε κι αυτός, ήρθε τρίτος διαφορετικός προπονητής (Μίτσελ), υπήρχαν δεκάδες παίκτες στο ρόστερ, η ομάδα έχανε βαθμούς και κάποια στιγμή βρέθηκε και στο -12. Έπειτα από όλα αυτά, δεν ήταν παράλογος όποιος θεωρούσε ότι οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούν να κατακτήσουν φέτος το πρωτάθλημα. Τώρα όμως;

Η νίκη επί της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια έδωσε τρομερή ψυχολογική ώθηση στον Ολυμπιακό, ο οποίος έσπασε το φετινό ταμπού των ντέρμπι όπου δεν είχε νίκη, έγινε η πρώτη ομάδα που όχι μόνο δεν ηττήθηκε αλλά νίκησε κιόλας στην OPAP Arena και παράλληλα μείωσε τη διαφορά από την κορυφή ακριβώς πριν την έναρξη των πλέι οφ. Και τα καλά νέα δεν σταμάτησαν εκεί για την ομάδα του Μίτσελ, αφού η κλήρωση για το πρόγραμμα των πλέι οφ ήταν απλά τέλειο για τους πρωταθλητές.

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός που ζει τις καλύτερές του μέρες στη φετινή σεζόν, με τους οπαδούς του να έχουν ξεσηκωθεί και να πιστεύουν πραγματικά στη μεγάλη ανατροπή, θα μπει στα πλέι οφ έχοντας τις πρώτες τρεις αγωνιστικές ακριβώς όπως τις ήθελε:

  • Βόλος εκτός
  • Άρης εντός
  • ΠΑΟΚ εντός

Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ ξεκινάει με Παναθηναϊκό (μέσα) και ΠΑΟΚ (έξω), ενώ ο Παναθηναϊκός έχει ΑΕΚ και Άρη εκτός έδρας στις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Με λίγα λόγια, όταν έρθει η ώρα για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ η βαθμολογία μπορεί να είναι ακόμη καλύτερη για τον Ολυμπιακό.

Από την άλλη, βέβαια, δεν είναι καθόλου καλό το πρόγραμμα για τους ερυθρόλευκους στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές: ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη, ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Βουνό, με λίγα λόγια… Αν, όμως, οι Πειραιώτες έχουν εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα μέχρι τότε, τα τρία τελευταία παιχνίδια θα είναι πολύ πιο δύσκολα για όλους. Οχι μόνο για την ομάδα του Μίτσελ, αλλά και για τους αντιπάλους της, με τους οπαδούς όλων των ομάδων να περιμένουν τα πιο συγκλονιστικά πλέι οφ που έγιναν ποτέ στη χώρα μας.