Η Μπενφίκα ουσιαστικά είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στους προημιτελικούς του Champions League από το πρώτο παιχνίδι έχοντας επικρατήσει της Μπριζ με 2-0 στο Βέλγιο και στη ρεβάνς, μπροστά στους οπαδούς της, είπε να το γιορτάσει, σφραγίζοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση με νέα νίκη, αυτή τη φορά με το ευρύ 5-1, με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να βρίσκεται πάντα κάτω από τα δοκάρια της.

Νιώθοντας σίγουροι για την πρόκριση μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, οι Πορτογάλοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και σκόραραν μόλις στο 2ο λεπτό με τακουνάκι του Ζοάο Μάριο, αλλά ο Ράμος ήταν οφσάιντ στην αρχή της φάσης και το γκολ δεν μέτρησε. Το παιχνίδι, επομένως, παρέμεινε στο 0-0, με τη Μπενφίκα να έχει τον πλήρη έλεγχο, να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 16′ με τον Φλορεντίνο, να πλησιάζει ξανά στο γκολ στο 20′ με τον Ζοάο Μάριο και να ανοίγει τελικά το σκορ στο 38′ με πολύ ωραία προσπάθεια του Σίλβα μετά την ωραία μπαλιά του Ράμος (1-0).

Γκολ που δεν έβαλε φρένο, πάντως, στους γηπεδούχους που παρέμειναν στην επίθεση και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, στο 45’+2′ για την ακρίβεια, έκαναν και το 2-0 με την εκπληκτική ατομική ενέργεια του Γκονσάλο Ράμος που απέφυγε τρεις αντιπάλους και εκτέλεσε τον Μινιολέ.

Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, είχε μετατραπεί σε γιορτή για τους Πορτογάλους και στο β’ μέρος έγινε… ξέφρενο πάρτι, αφού το σκορ ανέβηκε. Στο 57′ ο Ράμος με ωραί σουτ μετά το γύρισμα του Γκριμάλδο έγραψε το 3-0, για να ακολουθήσει στο 71′ το 4-0 από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζοάο Μάριο μετά το μαρκάρισμα του Σιλά στον Ζιλμπέρτο.

Λίγα λεπτά μετά, στο 77′, ο Νέρες με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μινιολέ για το 5-0, με τη Μπριζ, η οποία ούτως ή άλλως ήταν επιτυχημένη με την παρουσία της στους «16», να πετυχαίνει έστω το γκολ της τιμής στο 87′ με το φαλτσαριστό σουτ του Μέιερ που νίκησε τον Βλαχοδήμο.