Μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, με τον οποίο έλυσε το συμβόλαιο, ο Μαρσέλο συμφώνησε με τη Φλουμινένσε από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του και στην οποία θα την ολοκληρώσει, με τους οπαδούς να έχουν ξεσηκωθεί και να ετοιμάζονται να κατακλύσουν τις εξέδρες του Μαρακανά για την παρουσίασή του.

Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ είχε γνωρίσει την αποθέωση στο Καραϊσκάκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν είχε παρουσιαστεί στους οπαδούς του Ολυμπιακού που παραληρούσαν. Στη συνέχεια, όμως, τα πράγματα δεν ήταν το ίδιο ευχάριστα, όπως έδειξε και το γεγονός ότι η συμφωνία των δύο πλευρών διακόπηκε πρόωρα.

Όπως και να έχει, έπειτα από διάφορα σενάρια σχετικά με το μέλλον του, ο Μαρσέλο αποφάσισε τελικά να επαναπατριστεί για να κλείσει την καριέρα του με τη φανέλα της Φλουμινένσε, από την οποία είχε αρχίσει. Γεγονός που έχει κινητοποιήσει τη διοίκηση του κλαμπ και τους οπαδούς, οι οποίοι ετοιμάζουν μια μεγάλη γιορτή.

Αυτή θα λάβει χώρα στις 10 Μαρτίου στο θρυλικό Μακαρανά και σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ αναμένεται να είναι κατάμεστο από 80.000 οπαδούς της «Φλου» που περιμένουν πώς και πώς για να αποθεώσουν τον Μαρσέλο.