Έτοιμος να πανηγυρίσει τον 3ο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του στο βόλεϊ είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στον πρώτο τελικό του Challenge Cup και τη νίκησε με 3-0 σετ, πράγμα που σημαίνει ότι η ρεβάνς στο ΣΕΦ θα μετατραπεί σε… φιέστα.

Έχοντας αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό, οι Πειραιώτες πήγαν στον 8ο ευρωπαϊκό τελικό τους και ήταν φυσικά το φαβορί κόντρα στην πρωτάρα Μακάμπι. Οι προβλέψεις ήθελαν τον Ολυμπιακό να επικρατεί στο Ισραήλ και έτσι έγινε, αφού έδειξε τόσο την αγωνιστική ανωτερότητά του όσο και την υπεροχή του στην εμπειρία.

Η ελληνική ομάδα έκανε δικό της το πρώτο σετ με 20-25 και το δεύτερο με 23-25 τελειώνοντας ψυχολογικά τους γηπεδούχους, όπως φάνηκε στο τρίτο σετ, το οποίο οι Πειραιώτες πήταν με 14-25. Έτσι, πήραν τη νίκη με 3-0 και στις 15 Μαρτίου στο ΣΕΦ θέλουν δύο σετ για να πανηγυρίσουν το 3ο ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Το πρώτο ήταν το κύπελλο Κυπελλούχων το 1996 με το 3-2 επί της Μπάγερ Βούπερταλ στο ΣΕΦ και το δεύτερο ήταν το Top Teams Cup το 2005, επίσης στο ΣΕΦ, επί της ολλανδικής Όρτεκ Νεσελάντε.

Τα σετ: 20-25, 23-25, 14-25