Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό με στόχο τη νίκη που θα τον έφερνε στο -2 από την κορυφή αλλά τελικά έμεινε στο 0-0 και στο -5 στη βαθμολογία, με τον Μίτσελ να στέκεται στο ακυρωθέν γκολ του Βρουσάι στο 89ο λεπτό και να δηλώνει απολύτως ικανοποιημένος από τη συνολική προσπάθεια των παικτών του.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι από τους πράσινους και είχαν περισσότερες φάσεις για να σκοράρουν, ενώ στο 89′ πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ του Βρουσάι, πριν τελικά αυτό ακυρωθεί για οφσάιντ του Ελ Αραμπί, ο οποίος, όπως έκρινε ο διαιτητής, συμμετείχε στη φάση. Μια απόφαση από την οποία ξεκίνησε τις δηλώσεις του στην Cosmote TV ο προπονητής των Πειραιωτών αμέσως μετά τη λήξη.

«Εχουμε παίξει πολυ καλά αλλά δεν είχαμε ευστοχία. Επίσης όταν καταφέραμε να σκοράρουμε βρίσκεται πάντα κάποια συγκυρία. Στο φετινό πρωτάθλημα πάντα οι εξηγήσεις των κανονισμών μας στερούν αυτό που δικαιούμαστε. Οπως εγινε και στο πρωτο ματς κάναμε ό,τι καλυτερο μπορούσαμε αλλά μας έλειπε η επιτυχία στο τελείωμα για να τα καταφέρουμε. Η αλήθεια είναι πως αξίζαμε να κερδίσουμε αλλά πάντα οι συγκυρίες είναι εναντίον μας», είπε αρχικά ο Μίτσελ και συνέχισε.

«Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να ρίξω ευθύνη σε κάποιον ποδοσφαιριστή. Παίξαμε σαν μία μεγάλη ομάδα αλλά δεν σκοράραμε. Κάναμε αυτό ακριβώς που είχαμε σχεδιάσει και με το παραπάνω και για αυτό δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον παίκτη μας».

Όσο για τη συνέχεια στη μάχη του τίτλου, ο Ισπανός τεχνικός είπε πως «σίγουρα όταν παίζεις όπως απόψε δείχνεις πως είσαι στο σωστό δρόμο, οπότε αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε».