Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την προετοιμασία του για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου θα παραταχθεί με στόχο τη νίκη που θα του δώσει τεράστια ώθηση στη μάχη του τίτλου και θα βγάλει νοκ άουτ τον αντίπαλο, με τη διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου να έχει φροντίσει ώστε οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχουν και μεγάλο οικονομικό κίνητρο.

Συνηθίζεται να λέγεται ή να γράφεται πως μια νίκη σε ντέρμπι δίνει… έξι βαθμούς, γιατί δεν είναι μόνο οι τρεις που παίρνει ο νικητής αλλά και οι τρεις που χάνει ο αντίπαλός του. Μια φράση που φέτος, έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα, μπορεί κανείς να πει ότι ισχύει 100% αφού κάθε απώλεια βαθμού ενός διεκδικητή του τίτλου είναι σαν νίκη για τους υπόλοιπους. Με αυτό ως δεδομένο, επομένως, το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη καταλαβαίνουμε όλοι πόσο κρίσιμο είναι.

Οι πράσινοι ξέρουν ότι με νίκη θα παραμείνουν στην κορυφή, θα τονώσουν κι άλλο την ψυχολογία/αυτοπεποίθησή τους και θα φέρουν τεράστιο πλήγμα στους ερυθρόλευκους, οι οποίοι θα μείνουν αρκετά πίσω. Παράλληλα, όμως, μια νίκη στο Φάληρο το Σάββατο (25/2) θα γεμίσει και τις τσέπες των παικτών του Παναθηναϊκού. Και θα τις γεμίσει με 200.000 ευρώ, αφού αυτό θα είναι το σίγουρο ποσό που θα μοιραστούν. Γιατί; Επειδή θα είναι η 4η συνεχόμενη νίκη, έχοντας προηγηθεί αυτές επί των Λαμία, Άρη και Βόλου, με τη συμφωνία Αλαφούζου – παικτών να προβλέπει πριμ 200.000 ευρώ για κάθε τετράδα νικών στο πρωτάθλημα.

Αν και μάλλον δεν θα είναι παράλογο να σκεφτεί κανείς ότι σε περίπτωση νίκης σε αυτό το ντέρμπι το ποσό που θα μοιραστούν οι παίκτες θα είναι ακόμη μεγαλύτερο, αφού όλο και κάποιο… έξτρα πριμ θα προκύψει.