Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, δεν περίμενε να πάνε οι παίκτες του στα αποδυτήρια για να τους εκφράσει τον εκνευρισμό του για την εμφάνισή τους μετά το 1-1 με την Λειψία στην «Red Bull Arena» στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Champions League.

Μετά το σφύριγμα της λήξης, ο Καταλανός τεχνικός μάζεψε γύρω του τους Έρλινγκ Χάαλαντ, Νέιθαν Ακέ, Κάιλ Γουόκερ, Ριγιάντ Μαχρέζ, Ιλκάι Γκιντογάν, Ρόδρι, Τζακ Γκρίλις, Εμανουέλ Ακάντζι και Ρούμπεν Ντίας και τους μίλησε σε έντονο ύφος, ενώ όταν… διαλύθηκε το «πηγαδάκι» ήταν εμφανώς εκνευρισμένος.

Η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε στο 27ο λεπτό με τον Ριγιάντ Μαχρέζ και είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη καθώς στο 70ό λεπτό ο Γιόσκο Γκβάρντιολ ισοφάρισε με δυνατή κεφαλιά. Για ακόμη ένα ματς, οι «πολίτες» δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν, μα σημείωσαν μονάχα ένα γκολ.

Η Μάντσεστερ Σίτι, πάντως, αποχώρησε από το γήπεδο με πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Στο γκολ της ισοφάρισης ο Γκβάρντιολ έκανε φάουλ στον Ντίας καθώς στηρίχτηκε πάνω του για να πάρει την κεφαλιά, ενώ στις καθυστερήσεις υπήρξε πέναλτι υπέρ της Σίτι που δεν δόθηκε με τη φάση να μην ελέγχεται καν από το VAR, σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ.

Τώρα, πλέον, όλα είναι ανοικτά στη συγκεκριμένη σειρά με το δεύτερο παιχνίδι να διεξάγεται στο «Έτιχαντ» στις 14 Μαρτίου.