Η Μάντσεστερ Σίτι είναι το φαβορί για την πρόκριση στους «8» του Champions League αλλά αυτό δεν το δείχνει το σκορ του πρώτου αγώνα με τη Λειψία για τη φάση των «16», αφού παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με τον Μαχρέζ δέχθηκε την ισοφάριση από τον Γκβάρντιολ και όλα θα κριθούν τελικά στη ρεβάνς.

Όλοι ήξεραν ότι η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα θα έμπαινε στο παιχνίδι με στόχο να πάρει από νωρίς τον έλεγχο και τα κατάφερε, έχοντας σχεδόν πάντα τη μπάλα και περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν μπορούσαν με τίποτα να κρατήσουν μπάλα στο πρώτο 20λεπτο. Και όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν η Σίτι έχει συντριπτικό ποσοστό κατοχής μπάλας (83%), δεν άργησε να έρθει και το γκολ: Στο 27′ η άμυνα έκανε λάθος, ο Γκρίλις πήρε τη μπάλα και πέρασε την κάθετη για τον Μαχρέζ, ο οποίος με σουτ έγραψε το 0-1.

Στο β’ μέρος, όμως, η Λειψία μπήκε πιο δυνατά, είχε ευκαιρίες στο 53′ και στο 55′ με τον Χένριχς, πίεσε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 70′ με την κεφαλιά του Γκβάρντιολ μετά την άστοχη έξοδο του Έντερσον. Έτσι έγινε το 1-1 και αυτό ήταν και το τελικό σκορ, παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες στη συνέχεια, με αποτέλεσμα τα πάντα να κριθούν στη ρεβάνς.