Τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκε στην Ακαδημία της Αλκμάαρ, φτάνοντας σταδιακά ως την πρώτη ομάδα, αποκάλυψε ο Παντελής Χατζηδιάκος σε συνέντευξή του στην ολλανδική έκδοση του ESPN και την εκπομπή «Mirror Talk».

Ο διεθνής Έλληνας αμυντικός τόνισε πως έφυγε απ’ την Ελλάδα και την Ακαδημία του Παναθηναϊκού το 2011, έπειτα από ένα γράμμα που έστειλε η μητέρα του σε ολλανδικά κλαμπ, φοβούμενη την κρίση που είχε χτυπήσει τη χώρα μας εκείνη την περίοδο.

«Υπήρχε κρίση στην Ελλάδα, έτσι φυσικά η μητέρα μου γνώριζε ότι θα υπήρχε καλύτερο μέλλον στην Ολλανδία για την οικογένειά μου, για εμένα και τα αδέρφια μου. Επίσης είναι γνωστό πως στην Ολλανδία έχεις καλύτερη ευκαιρία για να πετύχεις στο ποδόσφαιρο. Η μητέρα μου έγραψε γράμματα σε ολλανδικές ομάδες, όπως ο Άγιαξ, η Αϊντχόφεν και η Ουτρέχτη», δήλωσε ο Έλληνας αμυντικός.

Όπως αποκάλυψε ο Χατζηδιάκος εκτός απ’ την ΑΖ είχε απαντήσει και η Αϊντχόφεν, όμως ο ίδιος κατέληξε στην Αλκμάαρ με την οποία έχει φτάσει σήμερα να μετράει 190 επίσημες συμμετοχές με 5 γκολ και 9 ασίστ.

Όσο για το επόμενο βήμα του; «Θα σκεφτόμουν ότι θα ήταν κρίμα εάν έπαιζα μόνο στην Άλκμααρ για 15 χρόνια, χωρίς να δω μία άλλη ομάδα. Πώς είναι τα πράγματα αλλού, να συναντήσω νέους ανθρώπους. Θα πρέπει να είναι μία ομάδα που είναι ένα βήμα πιο μπροστά σε σχέση με την Άλκμααρ. Δεν θα ήθελα να κάνω απλά ένα βήμα για να το κάνω…».

Αυτή τη σεζόν, πάντως, η Άλκμααρ, όπου αγωνίζεται και ο Έλληνας στράικερ Βαγγέλης Παυλίδης, παλεύει για τον τίτλο στην Ολλανδία. Βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης πίσω από τον Άγιαξ και την πρωτοπόρο της Eredivisie, Φέγενορντ. Η Άλκμααρ έχει 44 βαθμούς και η ομάδα του Ρότερνταμ 49.