Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν ξεχωρίζει μόνο επειδή είναι ο καλύτερος του κόσμου στο άλμα εις μήκος αλλά και επειδή είναι τρομερός χαρακτήρας, όπως έδειξε και με τις δηλώσεις του μετά τη νίκη του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, μέσω των οποίων απολογήθηκε στον κόσμο επειδή έκανε άλμα… μόνο στα 8,20μ.

Ότι θα κατακτούσε την 1η θέση το ήξεραν όλοι εκ των προτέρων, αυτό που δεν ήξεραν ήταν τι… πτήση θα έκανε αυτή τη φορά. Και τελικά έκανε 8,20μ., επίδοση που για άλλους μπορεί να είναι τρομερή αλλά για τον Τεντόγλου ήταν λόγος για να απολογηθεί στους οπαδούς στις δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ.

Δηλώσεις στις οποίες ο Έλληνας πρωταθλητής είπε τα εξής…

«Περίμενα ότι θα ήταν όπως χθες. Σήμερα μπήκα μέσα και έμεινα με ανοικτό στόμα. Ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους που ήρθαν. Θέλω να τους πω συγγνώμη γιατί εγώ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ήθελα να κάνω ένα πέρασμα, ήθελα να κάνω ένα οχταράκι.

Ένιωσα καλά σήμερα και είπα να δοκιμάσω κάτι παραπάνω, αλλά είναι αδύνατο σε αυτό το στάδιο να πηδήξω καλά. Ηταν κακό άλμα. Ειλικρινά σας μιλάω. Δεν ένιωθα να με πετάει το πόδι μου σήμερα. Πιστεύω ότι δεν έχω καλή αίσθηση στο ξύλο. Γιατί από κάτω από εδώ υπάρχει ξύλο. Δεν έβρισκα το πάτημα καλά. Είναι μαλακό για εμένα. Πηγαίνω καλύτερα στα σκληρά. Έτσι όπως ένιωθα τα πόδια μου σε άλλο στάδιο θα πήγαινα για 8,50 και 8,60μ.

Πριν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Βελιγράδι αν δείτε τα άλματά μου είχα 8,15μ., 8,22μ. και πάω στον αγώνα και κάνω 8.50μ. Πιστεύω ότι και φέτος έτσι θα γίνει. Πάντα μου αρέσει να αγωνίζομαι στις μεγάλες διοργανώσεις και έχω το κίνητρο. Δεν ξέρω τι να σας πω. Έχω την υγεία μου. Οι προπονήσεις πάνε καλά. Ούτε το παραμικρό δεν έπαθα. Μου έχουν πάει όλα καλά».