Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους προημιτελικούς του Champions League έχει πλέον η Ντόρτμουντ μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Τσέλσι χάρη σε γκολ του Αντεγέμι, την ίδια ώρα που η Μπενφίκα με σκόρερ τούς Ζοάο Μάριο και Νέρες περνούσε με 2-0 από την έδρα της Μπριζ και έβγαζε από τώρα εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης, αφού στη ρεβάνς οι Βέλγοι θα πρέπει να κάνουν θαύματα για να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης στη Γερμανία οι δύο ομάδες έδωσαν καλό ρυθμό αλλά δεν είχαν και ανάλογες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Διάστημα στο οποίο η Τσέλσι απείλησε με το άστοχο πλασέ του Φέλιξ στο 32′ και φυσικά με το δοκάρι που είχε ο ίδιος παίκτης στο 38′.

Οι Άγγλοι πατούσαν καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο και έδιναν επικίνδυνοι στο 55′ με την εκτέλεση φάουλ του Τζέιμς που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κόμπελ και στο 62′ ξανά με τον Άγγλο μπακ, για να έρθει τελικά η… τιμωρία στο επόμενο λεπτό, όταν ο Αντεγέμι έφυγε στην αντεπίθεση και απέφυγε τους Φερντάντες και Κεπά πλασάροντας στην κενή εστία γοα το 1-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Μπριζ – Μπενφίκα 0-2

Την ίδια ώρα στο Βέλγιο η Μπριζ υποδέχθηκε τη Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, ο οποίος αντέδρασε σωστά όσες φορές χρειάστηκε, στο πρώτο ημίχρονο κυρίως, όταν και οι γηπεδούχοι είχαν τον ενθουσιασμό. Από νωρίς στο δεύτερο, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν, αφού ο Χέντρι έκανε πέναλτι στον Ράμος και ο Ζοάο Μάριο εκτέλεσε εύστοχα στο 51′ για το 0-1.

Από εκεί και πέρα, οι Πορτογάλοι διαχειρίστηκαν σωστά την κατάσταση, ήλεγξαν το παιχνίδι, δεν απειλήθηκαν και στο 88′ με τον Νέρες έκαναν το 0-2 και είναι, βασικά, με το… 1,5 πόδι στους προημιτελικούς του Champions League.