Μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Λαμίας και την αναβολή του αγώνα της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι στο οποίο όποια ομάδα νικούσε θα πήγαινε στο -2 από την κορυφή, έστω με ένα παιχνίδι περισσότερο από ό,τι η Ένωση, αλλά τελικά καμία εκ των δύο δεν κατάφερε να σκοράρει αν και είχαν ευκαιρίες, μένοντας στο 0-0 και στο -5 από την κορυφή που μπορεί να γίνει και -7.

Το γεγονός ότι στα… 18 δευτερόλεπτα οι Θεσσαλονικείς είχαν δοκάρι με σουτ του Νάρεϊ από πλάγια εντός περιοχής και στο 2′ ο Ζίβκοβιτς σούταρε ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι μετά το γύρισμα του Νάρεϊ, με τον Πασχαλάκη να αντιδράει σωστά, τα λέει όλα για το πώς μπήκαν οι δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι απείλησαν και στο 5′ με τον Κωνσταντέλια, το πλασέ του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, έχοντας πολύ καλό ρυθμό αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. Δεν είχε γκολ.

Ο ΠΑΟΚ πατούσε πολύ καλύτερα στα πρώτα 15-17 λεπτά, απειλώντας και με τον Κουλιεράκη, με τους Πειραιώτες από την άλλη πλευρά να κάνουν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στο 22′. Και την έκαναν… πολύ αισθητή, αφού η οβίδα του Χάμες από τα 20 μέτρα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι! Εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας, επομένως, ότι το ματς ήταν… ματσάρα, με τους ερυθρόλευκους να έχουν νέα μεγάλη φάση στο 29′ μετά το λάθος του Ντάντας και την πάσα του Μασούρα στον Χουάνγκ, το οποίο πρόλαβε να κοντράρει ο Ντάντας διορθώνοντας το λάθος του.

Ο Ολυμπιακός είχε, πλέον, ισορροπήσει την κατάσταση και το παιχνίδι είχε πάντα πολύ καλό ρυθμό αλλά δεν είχε και μεγάλες φάσεις μετά το 30′, με τον δικέφαλο του βορρά πάντως να γίνεται επικίνδυνος λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, στο 44′, με το άστοχο σουτ του Ολιβέιρα μετά το γύρισμα του Ζίβκοβιτς.

Το πρώτο μέρος, με λίγα λόγια, ήταν γεμάτο, με πολύ καλό ρυθμό και με αρκετές φάσεις. Έμοιαζε δύσκοο, επομένως, να συνεχιστεί το παιχνίδι έτσι και στο β’ μέρος και όντως ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός και οι φάσεις λιγότερες. Οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν να γίνουν πολύ επικίνδυνοι στο 50′ με τον Μπακαμπού αλλά ο Σάστρε πρόλαβε να διώξει, ο Μίτσελ έβαλε ως αλλαγή τον Κανός που έκανε ντεμπούτο και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους γηπεδούχους να πατάνε καλύτερα.

Αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό… Το θέμα, τόσο για τη μία όσο και για την άλλη ομάδα, ήταν να έρθει το γκολ και αυτό θα μπορούσε να γίνει στο 72′ για τους Θεσσαλονικείς αλλά ο Πασχαλάκης, αν και εκτός θέσης, έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στο σουτ του Αουγκούστο εξ επαφής. Μια φάση που ήταν και η τελευταία καλή του παιχνιδιού, το οποίο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ στην επίθεση, τον Ολυμπιακό στην άμυνα και το 0-0 να μην αλλάζει προς ικανοποίηση των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (70′ Νάσμπεργκ), Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (72′ Σβαμπ), Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας (91′ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς (72′ Τόμας), Ολιβέιρα.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μασούρας (61′ Κανός), Χάμες (80′ Ραμόν), Μπιέλ (80′ Σαμασέκου), Μπακαμπού (75′ Ελ Αραμπί).