Ο Παναθηναϊκός είχε ανακοινώσει πριν λίγες μέρες την απόκτηση του Ματ Τόμας και ο Αμερικανός γκαρντ ήρθε στην Αθήνα σήμερα (3/2) το απόγευμα προκειμένου να αρχίσει δουλειά με τη νέα του ομάδα, για την οποία είπε τα καλύτερα, κάνοντας λόγο για μια τρομερή ευκαιρία για την οποία είναι ευγνώμων.

Οι πράσινοι περιμένουν από τον Τόμας να προσφέρει σημαντικά ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας και ο ίδιος έδειξε ενθουσιασμένος στις πρώτες του δηλώσεις μετά την προσγείωση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Πιστεύω ότι είναι μία τρομερή ευκαιρία σε αυτό το σημείο της καριέρας μου. Προφανώς περίμενα ως free agent για λίγο διάστημα ώστε να ζυγίσω κάποιες επιλογές, αλλά και τι θα γίνει με το ΝΒΑ. Για μένα σε αυτό το σημείο της καριέρας μου είναι τρομερή ευκαιρία να έρθω στην EuroLeague και να αγωνιστώ για μία τόσο ιστορική ομάδα. Ευγνώμων για την ευκαιρία», είπε αρχικά ο Τόμας και συνέχισε.

«Στο παρκέ η ικανότητά μου να σουτάρω, έχει βοηθήσει κάθε ομάδα που έχω αγωνιστεί και αμυντικά να παίζω σε υψηλό επίπεδο. Το υψηλό IQ έχει συμβάλλει επίσης. Θέλω, όμως να δω τα πράγματα μέρα με τη μέρα. ποτέ δεν ήθελα να θέτω υψηλούς στόχους. Δεν σκεφτόμουν έτσι. Αν κάνεις τα σωστά πράγματα κάθε μέρα, τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους».

Όσο για το τι ξέρει για την ιστορία του Παναθηναϊκού, ο Αμερικανός γκαρντ είπε: «Προφανώς, όταν ήμουν εδώ στην Ευρώπη πριν από λίγα χρόνια και έβλεπα την Euroleague, γνώρισα την ιστορία αυτής της ομάδας. Αυτό που κουβαλάει μαζί της είναι τις νίκες. Έχει πάρει έξι ευρωπαϊκούς τίτλους, πολλά Κύπελλα, πολλά πρωταθλήματα. Αυτή τη στιγμή καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος και η διοίκηση δεν είναι ευχαριστημένοι, η τωρινή κατάσταση δεν είναι η φυσιολογική για αυτή την ομάδα. Όπως είπα, θα κάνω όσα μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα και να τελειώσουμε τη σεζόν δυνατά, με όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες».