Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη για οπαδικούς λόγους και φίλοι όλων των ομάδων συμμετείχαν σε μια… πολύχρωμη πορεία μνήμης στη συμπρωτεύουσα, θέλοντας έτσι να τιμήσουν τη μνήμη του, να εκφράσουν τον πόνο τους γι’ αυτό που έγινε και παράλληλα την επιθυμία τους και τον στόχο τους για μια αλλαγή στη λογική του οπαδικού κινήματος στην Ελλάδα.

Η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 «Εις το Όνομα του Άλκη» είναι αυτή που διοργάνωσε την πορεία στην οποία βρέθηκαν οπαδοί διαφόρων ομάδων φορώντας τα χρώματά τους, θέλοντας έτσι να δείξουν ότι μπορούν να συνυπάρξουν, μπορούν να είναι ενωμένοι παρά το γεγονός ότι στηρίζουν διαφορετικά χρώματα. Λόγος που σίγουρα δεν μπορεί να αιτιολογήσει ποτέ οποιαδήποτε δολοφονική επίθεση και έτσι φώναξαν «ποτέ ξανά».

«Για να κρατήσουμε για πάντα ζωντανό τον Άλκη. Για να καταστήσουμε τον Άλκη σύμβολο αλλαγής. Για να εκφράσουμε, με αυτόν τον τρόπο, τον αβάστακτο πόνο που μας προκάλεσε η άγρια δολοφονία του. Για να μάθουμε όλοι και κυρίως τα παιδιά ότι μπορούμε να επι-δράσουμε και να αλλάξουμε την σαθρή κοινωνία στην οποία ζούμε», ανέφερε η Δομή στο μήνυμά της για αυτή την πορεία, στην παρευρέθηκαν και ποδοσφαιριστές του Άρη, της ομάδας που αγαπούσε ο Άλκης.

Συγκεκριμένα, ήταν εκεί αντιπροσωπεία των κίτρινων και συγκεκριμένα οι Χουλιάν Κουέστα, Γιάκουμπ Μπράμπετς, Βλάντιμιρ Νταρίντα και Τόλης Τερζής, με την πορεία να αρχίζει από το σημείο που έγινε η δολοφονία και να συνεχίζεται προς το πάρκο κατά της οπαδικής βίας, με τελικό προορισμό τον Λευκό Πύργο.

Εκεί, δηλαδή, όπου θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Άλκη με προβολή οπτικού υλικού από τον 19χρονο και παράλληλα των ανθρώπινων αντιδράσεων που προκάλεσε το αποτρόπαιο γεγονός που σόκαρε την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της.

Πορεία για την μνήμη του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη