Το NBA ανακοίνωσε τους αρχηγούς των δύο ομάδων του All-Star Game που θα διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου στη Γιούτα (σ.σ. ξημερώματα 20/2 στην Ελλάδα) και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι «captain» για 3η φορά στην καριέρα του. Θα διαλέξει ομάδα κόντρα στον ΛεΜπρόν Τζέιμς με τις επιλογές τους να γίνονται ζωντανά στον… αέρα του αμερικάνικου τηλεοπτικού δικτύου, TNT.

Αυτή θα είναι μια ακόμη… διαφορά στην πλοκή του σόου του πως παρουσιάζει το NBA το All-Star Game. Με λίγα λόγια θα μοιάζει με ένα διπλό που μαζεύτηκαν να παίξουν κάποιοι σε ένα γήπεδο μπάσκετ. Εδώ απλά… τυχαίνει να είναι οι καλύτεροι μπασκετμπολίστες του κόσμου!

Με δεδομένο πως αυτή είναι η 7η συμμετοχή του στη μεγάλη γιορτή του NBA, το γεγονός πως θα ηγηθεί μιας ομάδας για 3η φορά αποτελεί μια ακόμη μεγάλη επιτυχία στην πορεία του 28χρονου Έλληνα φόργουορντ, ο οποίος αυτή τη σεζόν είναι μεταξύ των φαβορί για την κατάκτηση του βραβείο MVP της κανονικής περιόδου του… μαγικού κόσμου.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κέρδισε το… περιβραχιόνιο χάρις στην αγάπη του κόσμου και των fans του σε όλο τον κόσμο, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά πως πρόκειται για ένα από τα… πρόσωπα του NBA. Στις πρώτες δύο καταμετρήσεις ο «Greek Freak» βρισκόταν στη δεύτερη θέση της ανατολικής περιφέρειας πίσω από τον Κέβιν Ντουράντ, αλλά στη συνέχεια έκανε την… ανατροπή και πήρε την πρωτιά. Στη Δύση, πάλι, ποτέ δεν αμφισβητήθηκε η κυριαρχία του «βασιλιά» ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Πέραν της ανακοίνωσης των δύο αρχηγών, το NBA δημοσιοποίησε τους δέκα βασικούς, δηλαδή τους πέντε από την Ανατολή και τους πέντε από τη Δύση που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους.

Οι πέντε από την Ανατολή είναι οι: Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς), Τζέισον Τέιτουμ (Μπόστον Σέλτικς), Κέβιν Ντουράντ (Μπρούκλιν Νετς), Κάιρι Ίρβινγκ (Μπρούκλιν Νετς) και Ντόνοβαν Μίτσελ (Κλίβελαντ Καβαλίερς).

Οι πέντε από τη Δύση είναι οι: ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λος Άντζελες Λέικερς), Ζάιον Γουίλιαμσον (Νιού Όρλεανς Πέλικανς), Νίκολα Γιόκιτς (Ντένβερ Νάγκετς), Λούκα Ντόντσιτς (Ντάλας Μάβερικς) και Στεφ Κάρι (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς).

Τα υπόλοιπα μέλη των δύο ομάδων, τα οποία θα προκύψουν από την ψηφοφορία των προπονητών κάθε περιφέρειας, θα ανακοινωθούν τα ξημερώματα της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου.