Η 23χρονη που κατηγορεί τον Ντάνι Άλβες για βιασμό, κατέθεσε ότι δέχθηκε επίθεση από τον παίκτη όταν ήταν κλεισμένη μαζί του στο μπάνιο του νυχτερινού κέντρου Sutton, στη Βαρκελώνη, το βράδυ της 30ης Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τη γυναίκα, ο Βραζιλιάνος τη «χτυπούσε στο πρόσωπο», ενώ την εμπόδιζε ακόμα να βγει από την τουαλέτα.

Ο Ντάνι Άλβες βρίσκεται υπό κράτηση από την περασμένη Παρασκευή (20/1). Ανακρίνεται ως ύποπτος για σεξουαλική επίθεση, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η πράξη ήταν συναινετική.

Στην κατάθεσή της, που «αποκαλύπτει» η ισπανική εφημερίδα «ABC», η νεαρή ανέφερε ότι ο Ντάνι Άλβες της έκανε νόημα να πλησιάσει. Εκείνη, σύμφωνα με την κατάθεσή της, πίστευε ότι θα έμπαινε σε άλλο χώρο VIP του νυχτερινού κέντρου. Όμως όταν η πόρτα έκλεισε κατάλαβε ότι ήταν κλειδωμένη στο μπάνιο.

«Του είπα ότι ήθελα να φύγω και μου είπε ότι δεν μπορούσα να φύγω», είπε στις τοπικές αρχές. «Με έπιασε από το λαιμό, δεν ξέρω αν και από τα μαλλιά και με πέταξε κάτω, πόνεσα», ανέφερε.

Στη συνέχεια, ο Βραζιλιάνος φέρεται να ανάγκασε τη νεαρή να του κάνει στοματικό σεξ. «Αντιστάθηκα, αλλά ήταν πολύ πιο δυνατός από εμένα», είπε. Ο Βραζιλιάνος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη συνέχεια άρχισε να της επιτίθεται. «Με χτυπούσε στο πρόσωπο, ένιωθα ότι πνιγόμουν, όχι γιατί με έσφιγγε, αλλά εξαιτίας της αγωνίας που ένιωθα», πρόσθεσε. «Μετά απομακρύνθηκε και άρχισε να ντύνεται, οπότε σηκώθηκα κι εγώ και γύρισα να ανοίξω την πόρτα, αλλά μου είπε, “δεν θα φύγεις από εδώ, θα φύγω πρώτος”», είπε.

Η νεαρή γυναίκα δεν μπόρεσε να αναφέρει με ακρίβεια πόσο χρόνο χρειάστηκε να φύγει από το μπάνιο, καθώς ήταν νευρική και δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

Μια φίλη της φερόμενης ως θύματος του Ντάνι Άλβες είπε σε δήλωση στο ισπανικό δικαστήριο ότι ο Βραζιλιάνος την κακοποίησε βίαια.

Το τελευταίο διάστημα, αστυνομικοί από τη Μονάδα κατά της Σεξουαλικής Βίας (UCAS) έχουν συλλέξει αναφορές από δεκάδες άτομα που βρίσκονταν στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης τη νύχτα της 30ης Δεκεμβρίου και εξακολουθούν να προσπαθούν να εντοπίσουν περισσότερους πιθανούς μάρτυρες. Οι ερευνητές ανέλυσαν επίσης πλάνα από κάμερες ασφαλείας.

Καθώς προετοιμάζει την υπεράσπισή του, ο 39χρονος θα πρέπει να αντιμετωπίσει στοιχεία που βαραίνουν πολύ την εκδοχή του για τα γεγονότα. Από τις αντιφάσεις του μέχρι τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα στοιχεία φαίνεται να βαρύνουν τον παίκτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «El Periodico», ο Βραζιλιάνος παίκτης άλλαξε την εκδοχή του για την υπόθεση, σε κατάθεση στο Δικαστήριο. Μέρες πριν, είχε ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε το θύμα, τόσο στην αστυνομία όσο και σε συνέντευξή του σε ισπανικό πρόγραμμα. Στην κατάθεση, όμως, δήλωσε ότι υπήρχε πράξη, αλλά υποστηρίζει ότι ήταν συναινετική. Σύμφωνα με το ισπανικό ραδιόφωνο «Cadena Ser», η υπεράσπιση του παίκτη ζητά νέα κατάθεση.

«Το ένταλμα σύλληψης δίνει πλήρη αξιοπιστία στη γυναίκα, η δήλωση της οποίας ήταν “ισχυρή” και “επίμονη”, χωρίς αντιφάσεις. Στο δικαστήριο εξήγησε τα ίδια που είχε αναφέρει στις 2 Ιανουαρίου, τρεις μέρες μετά τα γεγονότα, όταν κατέθεσε την καταγγελία», εξηγεί η εφημερίδα «El País».

Εκτός από τις μαρτυρίες, το φερόμενο θύμα υποβλήθηκε και σε ιατρικές εξετάσεις μετά την αποχώρησή του από το νυχτερινό κέντρο. Οι ιατρικές γνωματεύσεις και το φόρεμα δόθηκαν στους ανακριτές. Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, στο φόρεμά της εντοπίστηκε η παρουσία σπέρματος.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία της υπόθεσης αποκάλυψε η εφημερίδα «El Mundo». Σύμφωνα με αυτή, η περιγραφή ενός οικείου τατουάζ του παίκτη από το φερόμενο ως θύμα ήταν σημαντικό στοιχείο για τη σύλληψή του.

Παράλληλα, η νομική εκπρόσωπος της 23χρονης γυναίκας μιλώντας στα ισπανικά και βραζιλιάνικα ΜΜΕ ανέφερε πως η πελάτισσά της ακολουθεί θεραπεία καθώς φοβάται για την υγεία της, την ψυχική και σωματική. Για το δεύτερο σκέλος, τόνισε, οφείλεται στο φόβο της μήπως της μεταδόθηκε κάποια ασθένεια καθώς ισχυρίζεται πως ο Ντάνι Άλβες όταν την κακοποίησε δεν φορούσε προφυλακτικό.