Στην 8η θέση της Premier League, στο -16 από την κορυφή και στο -7 από την 4άδα είναι η Λίβερπουλ, η οποία πήγε στην έδρα της Μπράιτον στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής και έφυγε από εκεί χάνοντας με 3-0, έχοντας πραγματοποιήσει τη χειρότερη της εμφάνιση στη φετινή σεζόν, στην οποία φαίνεται ότι δεν μπορεί να βρει ρυθμό με τίποτα.

Το παιχνίδι δεν είχε κάποιο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου φαινόταν ότι η Μπράιτον είχε ένα πλάνο στο παιχνίδι της ενώ η Λίβερπουλ δεν είχε τίποτα. Και αφού δεν είχε τίποτα, στο β’ μέρος τελικά ήρθαν τα χειρότερα…

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, στο 47′, ο Μιμιτόμα έδωσε έτοιμο το 1-0 στον Μαρτς, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τα πάνω τους και να κάνουν το 2-0 στο 53′ ξανά με τον Μαρτς, μετά την κάθετη πάσα του Φέργκιουσον.

Οι κόκκινοι ήθελαν να αντιδράσουν αλλά ήταν φανερό ότι δεν μπορούσαν και τελικά δέχθηκαν και τρίτο γκολ στο 82′ από την ωραία ενέργεια και εκτέλεση του Γουέλμπεκ, με τη Μπράιτον να παίρνει μεγάλη νίκη και να… προσπερνάει τη Λίβερπουλ στη βαθμολογία!