Ο αγώνας της Βιγιαρεάλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης θα μνημονεύεται για πάντα ως ο πρώτος στην ιστορία της «βασίλισσας» χωρίς ούτε έναν Ισπανό στην αρχική 11άδα της, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει και ιδιαίτερα το «κίτρινο υποβρύχιο» που πήρε μεγάλη νίκη με 2-1, δίνοντας την ευκαιρία στη Μπαρτσελόνα να πάει στο +3.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είναι ισόβαθμη με τους Καταλανούς στην κορυφή της La Liga και ήθελε να παραμείνει σε αυτή με ή χωρίς συγκάτοικο. Για να γινόταν αυτό θα έπρεπε η Ρεάλ να νικήσει στην έδρα της Βιγιαρεάλ, η οποία άνοιξε το σκορ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 47′ με τον Μορένο.

Η απάντηση των Μαδριλένων ήρθε στο 60′, όταν ο Μπενζεμά με εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-1, αλλά η συνέχεια δεν ήταν καλή. Αμέσως μετά την ισοφάριση άλλωστε, στο 63′, ήταν η σειρά των γηπεδούχων να κερδίσουν πέναλτι, με τον Μορένο να εκτελεί και να γράφει το 2-1, το οποίο έμεινε ως το τέλος.

Έτσι, η Ρεάλ παρέμεινε στους 38 βαθμούς, όσους έχει και η Μπαρτσελόνα, η οποία την Κυριακή (8/1) αντιμετωπίζει την Ατλέτικο Μαδρίτης εκτός έδρας.