Η ισοπαλία της Άρσεναλ με τη Νιούκαστλ έδινε στη Μάντσεστερ Σίτι την ευκαιρία να πλησιάσει στο -5 από την κορυφή και ακριβώς αυτό έκανε, αφού με γκολ του Μαχρέζ νίκησε με 1-0 εκτός έδρας την Τσέλσι που παραπαίει και έβαλε εκ νέου φωτιά στη μάχη του τίτλου της Premier League, την ίδια ώρα που οι Λονδρέζοι βλέπουν την απόστασή τους από την 4άδα να μεγαλώνει κι άλλο, μένοντας πλέον στο -10.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν το φαβορί, τόσο επειδή είναι καλύτερη όσο και επειδή η αντίπαλος είχε σημαντικές απουσίες, αλλά η απόδοσή της δεν ήταν τόσο καλή, όπως αποδεικνύει και το γεγονός ότι σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχε μόνο μία, αλλά μεγάλη, ευκαιρία με το άστοχο τελείωμα του Χάαλαντ στο 38′ μετά την κάθετη πάσα του Γκουντογκάν.

Ακόμη καλύτερη, όμως, ήταν η ευκαιρία της Τσέλσι, η οποία στο 43′ είχε δοκάρι σε συρτό σουτ του Τσουκουεμέκα. Όπως και να έχει, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ και νωρίς στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 51′ ήταν η σειρά της Σίτι να σταθεί άτυχη με το οριζόντιο δοκάρι σε κεφαια του Ακέ μετά τη σέντρα του Ντε Μπρόινε.

Λίγη ώρα μετά όμως, στο 63′, ήρθε το γκολ που έκρινε το παιχνίδι, με πρωταγωνιστές δύο παίκτες που είχαν μπει ως αλλαγή τρία λεπτά νωρίτερα: Ο Γκρίλις πήρε τη μπάλα και έκανε το γύρισμα από αριστερά για τον Μαχρέζ, ο οποίος από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 0-1, το οποίο έμεινε ως το τέλος.