Η Λίβερπουλ έχασε από την Μπρέντφορντ με σκορ 3-1 στο πρώτο ματς του 2023 για την Premier League, με τους Reds να μην κάνουν καλό ξεκίνημα, αφού γνώρισαν μια βαριά εκτός έδρας ήττα.

Έτσι, μπαίνει έλος στο σερί και είναι -4 από την τετράδα. Οι τέσσερις διαδοχικές νίκες είχαν δημιουργήσει ξανά προσδοκίες στη Λίβερπουλ, αλλά η Μπρέντφορντ φρόντισε να της το… χαλάσει! Στο πρώτο τους ματς στο νέο έτος, οι γηπεδούχοι επικράτησαν 3-1 των Reds, βρέθηκαν στην 7η θέση, ενώ η ομάδα του Κλοπ έμεινε στο -4 από την τετράδα (με ματς περισσότερο από τη Γιουνάιτεντ). Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο ο Τσιμίκας, όπως και ο Φαν Ντάικ.

Eξαιρετικό α’ μέρος, με πολλές φάσεις, δυο γκολ, αλλά και τη Λίβερπουλ να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Οι «μέλισσες» έστειλαν… μήνυμα με τον Εμπουεμό, στο 17ο λεπτό, με τον Άλισον να αντιδρά εξαιρετικά. Ωστόσο, στην εξέλιξη της φάσης ο Κονατέ έστειλε άθελά του, την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η Λίβερπουλ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, αλλά ο Τσιμίκας δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση.

Οι «Κόκκινοι» έκαναν πολλά λάθη στην άμυνα και στο 27′ η Μπρέντφορντ πανηγύρισε για… λίγο ένα δεύτερο τέρμα. O Γουισά έστειλε με τριπλή προσπάθεια τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ!

Η Μπρέντφορντ συνέχισε να κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα, πίεσε και στο 40′ πλησίασε στο δεύτερο τέρμα. Το γκολ του Γουισά ακυρώθηκε, αφού η μπάλα βρήκε στον Μι που ήταν εκτεθειμένος. Ωστόσο, στο 42′ ο ίδιος παίκτης ανενόχλητος νίκησε τον Αλισον με κεφαλιά.

Το σκηνικό στην επανάληψη άλλαξε, ο Κλοπ πέρασε εκτός Τσιμίκα, Φαν Ντάικ, Ελιοτ, η άμυνα έγινε πιο σφιχτή και ο Νούνιες πιο απειλητικός. Στο 47′ το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά στο 52′ ο Τσάμπερλεϊν κατάφερε να μειώσει με κεφαλιά. Η Λίβερπουλ είχε τον έλεγχο, αλλά όχι τον τρόπο να απειλήσει. Δύο επικίνδυνα σουτ του Τιάγκο και του Νούνιες δε βρήκαν στόχο. Αντίθετα, η Μπρέντφορντ στην πρώτη φάση της στο β’ μέρος πέτυχε το το 3-1. Ο Εμπουεμό εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Κονατέ κι έβαλε τέλος στις ελπίδες των Reds για κάτι περισσότερο…

Πηγή: gazzetta.gr