Η Αργεντινή αντιμετωπίζει τη Γαλλία στον τελικό του Μουντιάλ 2022 και δεν έχει την υποστήριξη μόνο των συμπατριωτών της αλλά και των Ιταλών και συγκεκριμένα των Ναπολιτάνων, αφού η κατάσταση στους δρόμους της πόλης θυμίζει Μπουένος Άιρες λόγω της παθολογικής αγάπης τους για τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Ο El Pibe de Oro αγωνίστηκε για επτά χρόνια στην ιταλική ομάδα, οδηγώντας την στην κατάκτηση των μοναδικών δύο πρωταθλημάτων της ιστορίας της, καθώς και στην κατάκτηση του μοναδικού ευρωπαϊκού τίτλου της (κύπελλο ΟΥΕΦΑ 1989). Λογικό είναι, επομένως, να λατρεύεται σαν Θεός από τους Ναπολιτάνους, οι οποίοι το δείχνουν συνεχώς.

Έτσι, ενόψει του τελικού του Μουντιάλ 2022 με τη Γαλλία, βγήκαν στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης φωνάζοντας υπέρ της Αργεντινής, φορώντας φανέλες της οι οποίες είναι… μισές-μισές με αυτές της Νάπολι και έχουν πίσω το όνομα του Μαραντόνα.

Την ίδια ώρα, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, πανηγυρικό είναι το κλίμα και στο… κανονικό Μπουένος Άιρες, όπου ελπίζουν ότι το μεγάλο πάρτι θα στηθεί μετά το τέλος του τελικού.