Απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι των Αράβων του Αμπού Ντάμπι κληρώθηκε για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ ο Άρης. Η ομάδα του Μάντσεστερ είναι μία από τις πλέον παραδοσιακές δυνάμεις του αγγλικού ποδοσφαίρου. Μπορεί η ίδια να μην ανήκει στο «καρέ» των μεγαλύτερων σωματείων στην Αγγλία όπως είναι η Λίβερπουλ, η συμπολίτισσα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ και η Τσέλσι, ωστόσο είναι μία υπολογίσιμη αντίπαλος στο πρωτάθλημα της χώρας της αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Η ομάδα μετρά 120 χρόνια ζωής και μαζί με την Γιουνάιτεντ αποτελούν τα καμάρια του Μάντσεστερ. Ιδρύθηκε το 1880, και το επίσημο όνομα της το απέκτησε το 1894. Πριν λεγόταν Ardwick Association Football Club.

Η πιο επιτυχημένη περίοδος του συλλόγου ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όταν κατέκτησε το Πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, το Κύπελλο Αγγλίας, το Λιγκ Καπ και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Κυπελλούχων έχοντας στη σύνθεση της παίκτες όπως ο Κόλιν Μπελ, ο Μάικ Σάμαρμπι και ο Φρανσίς Λι. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 και έπειτα, ωστόσο ο αγγλικός σύλλογος δεν είχε ανάλογες επιτυχίες με αποτέλεσμα τη δεκαετία του 1990, οι «Πολίτες» να υποβιβαστούν δύο φορές.

Η Σίτι έγινε και πάλι ισχυρή τα τελευταία χρόνια, όταν το 2007 την αγόρασε από ιδιώτες ο Πρωθυπουργός της Ταϋλάνδης Σιναβάτρα και την 1η Σεπτεμβρίου του 2008 την αγόρασε εταιρία από το Αμπού Ντάμπι που ουσιαστικά ανήκει στην βασιλική οικογένεια του κρατιδίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Αμέσως οι Άραβες έστρωσαν χρήματα και αγόρασαν σε χρόνο-ρεκόρ τον Ρομπίνιο. Και ακολούθησαν κι άλλα μεγάλα αστέρια…

Η ταυτότητα της ομάδας

Έτος ίδρυσης: 1880
Έδρα: Σίτι οφ Μάντσεστερ (χωρητικότητα 47.726)
Ιδιοκτήτης: Σειχής Μανσούρ Ζαβέντ Αλ Ναχιάν
Πρόεδρος: Καλντόν Αλ Μουραμπάκ
Προπονητής: Ρομπέρτο Μαντσίνι
– Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 5η θέση της Πρέμιερ Λιγκ

Το ρόστερ της ομάδας

Σέι Γκίβεν
Μικα Ρίτσαρντς
Γουέιν Μπριτζ
Βίνσεντ Κομπανί
Πάμπλο Ζαλαγέτα
Μάικλ Τζόνσον
Τζέιμς Μίλνερ
Σον Ράιτ Φίλιπς
Εμμάνουελ Αντεμπαγιόρ
Άνταμ Τζόνσον
Στιούαρτ Τέιλορ
Αλεξάντερ Κολάροφ
Ρόκε Σάντα Κρουζ
Ζερόμ Μπόατενγκ
Γκάρεθ Μπάρι
Γιολεόν Λέσκοτ
Νταβίντ Σίλβα
Πατρίκ Βιειρά
Τζο Χαρτ
Νταβίντ Γκονζάλες
Τζο
Κόλο Τουρέ
Κέλβιν Ετούχου
Σαλεούμ Λόγκαν
Κάρλος Τέβες
Νιγκέλ Ντε Γιονγκ
Ζαβάν Βιντάλ
Ντεντρίκ Μπογιάτα
Γιάγια Τουρέ
Αλεξ Νιμέλι
Μάριο Μπαλοτέλι
Αμντισαλάμ Ιμπραίμ

Οι τίτλοι
2 φορές Πρωταθλήτρια Αγγλίας το 1937, 1968
4 φορές νικήτρια του FA CUP: 1904, 1934, 1956, 1969
2 φορές νικήτρια του Λιγκ Καπ: 1970, 1976
3 φορές νικήτρια του Τσάριτι Σιλντ: 1937, 1968, 1972
1 φορά νικήτρια του Κυπέλλου Κυπελλούχων: 1970

Το έμβλημα της ομάδας παριστάνει έναν χρυσό αετό, ο οποίος μπροστά του έχει μια γαλάζια ασπίδα, στοιχείο το οποίο βασίζεται σε αυτή του επίσημου εμβλήματος της πόλης του Μάντσεστερ.

Πηγή: gazzetta.gr