Η Ισπανία καθάρισε εύκολα με τον όμιλο του Μουντιάλ 2022 και μπήκε πλέον στα νοκ άουτ παιχνίδια, γεγονός που σημαίνει ότι είναι ανοιχτό και το ενδεχόμενο να χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι κάποια στιγμή, με τον Λουίς Ενρίκε να φροντίζει ώστε οι παίκτες του να είναι έτοιμοι.

Το 2002 οι Ίβηρες είχαν αποκλείσει στη διαδικασία των πέναλτι την Ιρλανδία για τη φάση των «16». Στους προημιτελικούς, όμως, αποκλείστηκαν με τον ίδιο τρόπο από τη Νότια Κορέα. Και δεν ήταν η μοναδική φορά… Το ίδιο είχαν πάθει το 1986 κόντρα στο Βέλγιο στους «8», όπως και το 2018 κόντρα στη Ρωσία στους «16».

Ακόμη και στο Euro 2020 η Ισπανία αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Ιταλία στον ημιτελικό, με τον Λουίς Ενρίκε να αναθέτει σε κάθε παίκτη του να εκτελέσει τουλάχιστον 1.000 πέναλτι με τον σύλλογό του, από το καλοκαίρι του 2021 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2022, ώστε να είναι έτοιμοι αν χρειαστεί να πάνε ξανά στη βούλα.

«Τους είπα ότι πρέπει να εκτελέσουν τουλάχιστον 1000 πέναλτι όταν παίζουν στον σύλλογό τους. Είμαι σίγουρος ότι όλοι έκαναν τις ασκήσεις τους. Η διαδικασία των πέναλτι δεν είναι λοταρία. Το αποτέλεσμα δεν εναπόκειται μόνο στην τύχη. Το να εκτελείς ένα πέναλτι σε τέτοιες καταστάσεις είναι στιγμή εξαιρετικής πίεσης.

Γι’ αυτό πρέπει να είσαι σε θέση να χρησιμοποιήσεις την τεχνική και τις ικανότητές σου. Φυσικά, δεν μπορείς να προσομοιώσεις την ίδια πίεση στην προπόνηση, αλλά μπορείς να γίνεις καλύτερος στο να εκτελείς πέναλτι. Οι παίκτες στις προπονήσεις μας έχουν όλοι μάθει να εκτελούν και φυσικά, σε αυτή τη διαδικασία οι τερματοφύλακες παίζουν μεγάλο ρόλο, οπότε το κάνουμε και για να τους προπονούμε», είπε σχετικά.