Η Γαλλία ήταν το φαβορί για τη νίκη επί της Πολωνίας και το επιβεβαίωσε με το 3-1 με το οποίο εξασφάλισε την πρόκριση για τους προημιτελικούς του Μουντιάλ 2022, όπου θα αντιμετωπίσει Αγγλία ή Σενεγάλη, με τον Ζιρού να πετυχαίνει το πρώτο γκολ για να γίνει έτσι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των Τρικολόρ και τον Μπαπέ να βάζει τα άλλα δύο και να κλειδώνει την πρόκριση.

«Πιστεύω θα νικήσουμε 3-1. Ο Λεβαντόφσκι θα σκοράρει, όπως πιθανότατα ο Μπαπέ και ο Ζιρού, που θέλει να μείνει στην ιστορία. Για το τρίτο γκολ, επιλέγω μπαλαντέρ», είχε πει στις δηλώσεις του πριν το ματς ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και πιο μέσα δεν θα μπορούσε να πέσει αφού δικαιώθηκε σε όλα, με την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν να βρίσκεται πλέον στους «8» και να συνεχίζει με στόχο να διατηρήσει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο για 2η συνεχόμενη φορά και 3η συνολικά.

Οι Τρικολόρ ήξεραν ότι είναι καλύτερη ομάδα από την Πολωνία και μπήκαν με την ανάλογη ψυχολογία στο παιχνίδι, απειλώντας στο πρώτο 20λεπτο με μια κεφαλιά του Βαράν και ένα σουτ του Τσουαμενί, χωρίς όμως να έχουν τη μεγάλη φάση. Αυτή ήρθε στο 29′, αφού πρώτα φάνηκαν και οι Πολωνοί με ένα σουτ του Λεβαντόφσκι, με το γύρισμα του Ντεμπελέ για τον Ζιρού, ο οποίος όμως κατάφερε να αστοχήσει προ κενής εστίας.

Μια χαμένη ευκαιρία που θα μπορούσε να την πληρώσει ακριβά η Γαλλία, αφού στο 38′ η Πολωνία είχε… τριπλή με τους Ζιελίνσκι και Καμίνσκι αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα. Και αφού δεν έγινε το 0-1, έγινε τελικά το 1-0 στο 44′ από το ωραίο πλασέ του Ζιρού μετά την κάθετη του Μπαπέ. Έτσι, ο 36χρονος φορ έφτασε τα 52 γκολ με την εθνική Γαλλίας, της οποίας είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ.

Το προβάδισμα των Τρικολόρ σήμαινε ότι η Πολωνία έπρεπε να επιτεθεί στο δεύτερο ημίχρονο και άφηνε κενούς χώρους για την ομάδα του Ντεσάν, ο οποίος είδε τους Γκριεζμάν (48′), Μπαπέ (56′) και Ζιρού (66′) να έχουν ευκαιρίες για το 2-0 αλλά να μην το κάνουν, δίνοντας έτσι στους αντιπάλους τους το δικαίωμα να ελπίζουν. Τουλάχιστον μέχρι το 74′, όταν ο Ντεμπελέ στην αντεπίθεση έδωσε στον Μπαπέ, ο οποίος με πολύ ωραίο τελείωμα έκανε το 2-0.

Και με το παιχνίδι να έχει, πλέον, κριθεί, ο αστέρας της Γαλλίας έβαλε κι άλλη γκολάρα, στο 91′, για το 3-0, με την Πολωνία, από την άλλη πλευρά, να πετυχαίνει το γκολ της τιμής στο 99′ με πέναλτι (που εκτελέστηκε δύο φορές) του Λεβαντόφσκι.

Έτσι, οι Γάλλοι πήραν το εισιτήριο για τους προημιτελικούς και περιμένουν να δουν αν θα αντιμετωπίσουν εκεί την Αγγλία ή τη Σενεγάλη.

Γαλλία: Γιορίς, Κουντέ (92′ Ντισασί), Βαράν, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντέζ, Ραμπιό, Τσουαμενί (66′ Φοφανά), Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (76′ Κομάν), Ζιρού (76′ Τουράμ), Mπαπέ.

Πολωνία: Σέζνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ (86′ Μπεντνάρεκ), Μπερεζίνσκι, Σ. Σιμάνσκι (64′ Μίλικ), Κριχόβιακ (71′ Μπιέλικ), Φρανκόφσκι (87′ Γκροσίτσκι), Ζιελίνσκι, Kαμίνσκι (71′ Ζαλέφσκι), Λεβαντόφσκι.