Με γκολ του Χουάνγκ Χι-Τσαν στο 91ο λεπτό η Νότια Κορέα νίκησε με 2-1 την αδιάφορη βαθμολογικά Πορτογαλία, η οποία είχε προηγηθεί με το ξεκίνημα του αγώνα, και πήρε έτσι τη 2η θέση στον όμιλο -πίσω από την ομάδα του Φερνάντο Σάντος- και το εισιτήριο για τους «16» του Μουντιάλ 2022, παγώνοντας την Ουρουγουάη που ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν είχε κάποιο κίνητρο αφού είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και την 1η θέση, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να μπει δυνατά στο παιχνίδι και να ανοίξει το σκορ στο 5ο λεπτό με τον Όρτα μετά το γύρισμα του Νταλότ. Και με το σκορ στο 0-1, οι Πορτογάλοι ήλεγξαν απολύτως την κατάσταση στο πρώτο 20λεπτο, έχοντας ακόμη μία φάση με τον Κανσέλο.

Στη συνέχεια, όμως, οι Ασιάτες άρχισαν να ανεβαίνουν σιγά-σιγά και στο 27′ η κακή αντίδραση του Ρονάλντο μετά την εκτέλεση κόρνερ είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να στρωθεί στον Κιμ Γιουνγκ Γουόν, ο οποίος εκτέλεσε τον Ντιόγο Κόστα για το 1-1. Σκορ που θα μπορούσε να γίνει 1-2 πριν το τέλος του ημιχρόνου, πάντως, αφού η Πορτογαλία έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με Βιτίνια και Ρονάλντο στο 42′.

Όπως και να έχει, το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο και το ίδιο φαινόταν ότι θα συμβεί και στο δεύτερο, αφού ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν αργός και φάσεις δεν υπήρχαν. Γεγονός, βέβαια, που δεν απασχολούσε καθόλου τους Πορτογάλους, απασχολούσε όμως τους Νοτιοκορεάτες, οι οποίοι ήθελαν νίκη για να προκριθούν. Και αυτή τη νίκη φαινόταν ότι δεν θα την έπαιρναν, αφού δεν μπορούσαν να γίνουν πραγματικά απειλητικοί.

Στο 91′, όμως, η Νότια Κορέα έφυγε στην αντεπίθεση και ο Σον έδωσε τη σωστή πάσα στον Χουάνγκ Χι-Τσαν, ο οποίος έγραψε το 2-1 και έστειλε την ομάδα του στους «16» και την Ουρουγουάη… σπίτι της, σε ένα δραματικό φινάλε στον 8ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Νότια Κορέα: Κιμ Σονγκ-Γκιου, Γιν-Σου Κιμ, Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ, Χουάνγκ Ίνμπομ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο (90′ Γιου-Μιν Τσο), Λι Γάεσουνγκ (66′ Χι-Τσαν), Κιμ Μουν Χουάν, Κανγκ-Ιν Λι (81′ Γιουν-Χο Σον), Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ (81′ Ουί-Τζο Χουάνγκ), Κουνγκ-Γον Γουόν.

Πορτογαλία: Ντιόγο Κόστα, Κανσέλο, Πέπε, Αντόνιο Σίλβα, Νταλότ, Νέβες (65′ Λεάο), Ματέους Νούνιες (65′ Παλίνια), Ζοάο Μάριο (82′ Μπερνάρντο Σίλβα), Βιτίνια (81′ Καρβάλιο), Όρτα, Ρονάλντο (65′ Αντρέ Σίλβα).