Η Αγγλία ήταν σίγουρη για την πρόκρισή της στους «16» του Μουντιάλ 2022 και ήθελε να σιγουρέψει και την 1η θέση, οπότε κόντρα στην Ουαλία η νίκη ήταν μονόδρομος και ήρθε με το 3-0 χάρη στα γκολ των Ράσφορντ (2) και Φόντεν, με την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να έχει πλέον μπροστά της τη Σενεγάλη με στόχο την πρόκριση στους «8».

Μετά τα ανανωριστικά πρώτα λεπτά, στα οποία οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν ρυθμό, ήρθε στο 10′ η πρώτη φάση για τους Άγγλους και ήταν καλή, με τον Κέιν να βγάζει τετ α τετ τον Ράσφορντ, αλλά ο Γουόρντ είχε κινηθεί γρήγορα και κράτησε το 0-0, το οποίο τελικά θα έμενε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η Αγγλία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν είχε καμία κίνηση που να έκανε τη διαφορά, να της έδωσε τη δυνατότητα να πλησιάσει στο γκολ, πλην μόνο μιας περίπτωσης, στο 38′, όταν έγιναν όλα γρήγορα και σωστά, αλλά το σουτ του Φόντεν ήταν άστοχο.

Στο β’ μέρος, όμως, όλα άλλαξαν και μάλιστα μέσα σε ένα λεπτό… Στο 50′ ο Ράσφορντ με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ έκανε το 0-1 και αμέσως μετά, στο 51′, ο Κέιν έκλεψε και γύρισε ωραία για τον Φόντεν που έγραψε το 0-2!

Η Ουαλία είχε, πλέον, ένα βουνό μπροστά της και η αλήθεια είναι ότι έδειξε διάθεση να αντιδράσει, απειλώντας με Τζέιμς και Μουρ στο 55′ και στο 56′, αλλά αυτό βασικά ήταν μια ενστικτώδης αντίδραση και όχι κάτι σταθερό, όπως φάνηκε στη συνέχεια του παιχνιδιού.

Η Αγγλία ξαναπήρε τον έλεγχο, είχε δώσει στο παιχνίδι τον ρυθμό που ήθελε και στο 68′ ανέβασε το σκορ στο 0-3 με την ωραία ενέργεια του Ράσφορντ που μπήκε από δεξιά και εκτέλεσε με το αριστερό. Και θα μπορούσε πολύ εύκολα να γίνει και το 0-4 στα επόμενα λεπτά, αφού οι Ουαλοί είχαν παραιτηθεί και οι Άγγλοι έβγαιναν εύκολα σε θέση για γκολ, αλλά εκεί πάντα κάτι έκαναν λάθος.

Μικρό το κακό για τα «λιοντάρια», τα οποία στρέφουν πλέον την προσοχή τους στους «16» και στον αγώνα με τη Σενεγάλη.

Ουαλία: Γουόρντ, Γουίλιαμς (36′ Ρόμπερτς), Μεφάμ, Ροντόν, Ντέιβις (59′ Μορέλ), Άλεν (81′ Κόλγουιλ), Αμπαντού, Μπέιλ (46′ Τζόνσον), Ράμσεϊ, Τζέιμς (77′ Γουίλσον), Μουρ.

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ (57′ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Στόουνς, Μακγουάιρ, Σο (65′ Τρίπιερ), Χέντερσον, Μπέλιγχαμ, Ράις (58′ Φίλιπς), Ράσφορντ (76′ Γκρίλις), Φόντεν, Κέιν (58′ Γουίλσον).