Την ώρα που ο διεθνής Τύπος ασχολείται με το Μουντιάλ 2022, ο ιταλικός ασχολείται με τη Γιουβέντους αφού το βράδυ της Δευτέρας (28/11) ο πρόεδρος Αντρέα Ανιέλι παραιτήθηκε και τον ακολούθησαν και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες και τους οπαδούς να περιμένουν να μάθουν ποιοι θα είναι οι αντικαταστάτες.

Οι φήμες περί παραίτησης του Ανιέλι από τη θέση του προέδρου, στην οποία βρισκόταν από τον Μάιο του 2010, υπήρχαν εδώ και μήνες αλλά όλοι περίμεναν πως αυτό θα συνέβαινε στο τέλος της σεζόν.

Αιφνιδιάζοντας τους πάντες, όμως, αποφάσισε να παραιτηθεί τώρα και μαζί του παραιτήθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Τυπικά, πάντως, ο Ανιέλι όπως και οι Πάβελ Νέντβεντ (ήταν αντιπρόεδρος) και Μαουρίτσιο Αριβαμπένε (ήταν γενικός διευθυντής), όπως αναφέρει το italians.gr, θα παραμείνουν στις θέσεις τους για να φέρουν εις πέρας διάφορες διαδικασίες, όπως η γενική συνέλευση μετόχων τις προσεχείς εβδομάδες.

Το γεγονός, πάντως, ότι ο Ανιέλι παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου, όπως εξηγεί και το italians.gr, δεν σημαίνει ότι αποχωρεί από τη Γιουβέντους η οικογένεια Ανιέλι, η οποία έχει τις μετοχές του κλαμπ από το… 1923! Απλά, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, θα τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου άλλο μέλος της οικογένειας ή στέλεχος των επιχειρήσεών τους ή κάποια μεγάλη δόξα της ομάδας.

Με τις φήμες περί δραστηριοποίησης του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο να υπάρχουν εδώ και καιρό…