Σε ένα παιχνίδι με συναρπαστική εξέλιξη και με αγωνία ως το τέλος, η Γκάνα κατάφερε τελικά να νικήσει με 3-2 τη Νότια Κορέα έχοντας για κορυφαίο τον Κούντους με δύο γκολ, ελπίζοντας έτσι σε πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ 2022.

Οι Ασιάτες ήταν αυτοί που πήραν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης την κατοχή της μπάλας και πίεσαν τους Αφρικανούς, κερδίζοντας κόρνερ και φάουλ γύρω από την περιοχή. Όλα αυτά, όμως, ήταν ανούσια από τη στιγμή που δεν οδήγησαν κάπου.

Η Νότια Κορέα σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά ήταν φλύαρη. Και αυτό το πλήρωσε από τη στιγμή που απέναντί της βρισκόταν μια Γκάνα που στο ίδιο διάστημα ήταν όσο πιο κυνική γινόταν: Μπέρδεμα στην άμυνα των Κορεατών μετά το φάουλ του Αγιού στο 24′ και 0-1 από τον Σαλισού, σέντρα του Τζ. Αγιού στο 34′ και 0-2 από την κεφαλιά του Κούντους. Τόσο απλά.

Και τόσο απλά ήρθε και η… ισοφάριση της Νότιας Κορέας στο β’ μέρος. Και με τα δύο γκολ να μπαίνουν σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα μάλιστα. Αφού πρώτα απείλησαν με την κεφαλιά του Τσο που απέκρουσε ο Ζίγκι στο 53′, ήρθε το 1-2 από την κεφαλιά του Τσο στο 58′ και το 2-2 από νέα κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 61′!

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει ξανά μεγάλο ενδιαφέρον και το μομέντουμ ήταν υπέρ των Ασιατών, αλλά η Γκάνα αντέδρασε ιδανικά και στο 68′ από το γύρισμα του Μενσά η μπάλα κατέληξε στον Κούντους, ο οποίος με το αριστερό την έστειλε στα δίχτυα για το 2-3 με το δεύτερό του γκολ.

Και από εκεί και πέρα, μέχρι και το τέλος του αγώνα η Νότια Κορέα πίεσε με κάθε τρόπο για την ισοφάριση, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει σε αυτή και να αποφύγει την ήττα…

Νότια Κορέα: Κιμ Σέουνγκ Τζου, Μουν Χουάν Κιμ, Κιμ Μιν Τζε (90′ Κιούνγκ Κουόν), Κιμ Γιουνγκ Γκουόν, Κιμ Τζιν Σου, Γιουνγκ (79′ Ουί-Τζο Χουάνγκ), Χουάνγκ Ιν Μπομ, Κουόν, Γεόνγκ (46′ Να Σανγκό), Σον, Τσο.

Γκάνα: Ατι Ζίγκι, Λάμπτεϊ (79′ Οντόι), Αμαρτέι, Σαλισού, Μενσά (88′ Μπάμπα), Αμπντούλ Σαμέντ, Παρτέι, Κούντους (83′ Τζικού), Τζ. Αγιού (80′ Κιέρε), Α. Αγιού (79′ Σουλεμάνα), Γουίλιαμς.