Η ανάθεση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ προκάλεσε πολλές αντιδράσεις κατά της FIFA, αφού πολλά έχουν ακουστεί για το πώς τα μέλη της… πείστηκαν να ψηφίσουν υπέρ των Αράβων, αλλά αυτό μάλλον δεν ενδιαφέρει κανέναν στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία ανακοίνωσε ρεκόρ εσόδων ακριβώς λόγω αυτής της επιλογής της.

Είναι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται χειμώνα και μάλιστα σε μια χώρα στην οποία η φράση «ανθρώπινα δικαιώματα» είναι άγνωστη. Είναι, όμως, και το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φέρει στο ταμείο της FIFA περισσότερα λεφτά από οποιοδήποτε άλλο στο παρελθόν και συγκεκριμένα… 7,5 δισ. δολάρια.

Αυτό είναι το ποσό, όπως ανακοίνωσε η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, που μπαίνει στο ταμείο της την τελευταία 4ετία, μετά το τέλος του Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία, με την αύξηση να υπολογίζεται στο ένα δισ. δολάρια. Μια αύξηση, η οποία βασικά οφείλεται στους Καταριανούς, οι οποίοι μοίρασαν λεφτά στη FIFA μέσω νέων εμπορικών συμφωνιών.

Η πιο ακριβή εξ αυτών είναι με την Qatar Energy και ακολουθούν η τράπεζα QNB και η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Ooredoo, επίσης από το Κατάρ αμφότερες, χωρίς όμως να διευκρινίζονται τα ποσά που προβλέπει το κάθε deal ξεχωριστά.