Η FIFA έκανε σαφές ότι όποιος αρχηγός εθνικής ομάδας φορέσει στο Μουντιάλ 2022 το περιβραχιόνιο «One Love» στο πλαίσιο καμπάνιας υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας θα παίρνει αμέσως κίτρινη κάρτα και η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξέφρασε, μέσω των δηλώσεων του προέδρου της, την αντίθεσή της με αυτό.

Ο Μάνουελ Νόιερ, αρχηγός της εθνικής Γερμανίας, δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι θα φορέσει αυτό το περιβραχιόνιο επειδή δεν φοβάται τις συνέπειες, αλλά τελικά η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του αποφάσισε ότι αυτό δεν θα συμβεί μετά την απόφαση της FIFA για… συνέπειες σε όποιον αρχηγό το φορέσει.

Μια απόφαση που δεν άρεσε στη γερμανική ομοσπονδία, ο πρόεδρος της οποίας, Μπερντ Νόιεντορφ, είπε πως «δεν θέλουμε αυτή η διένεξη να γίνει στην πλάτη των παικτών» και έκανε λόγο για «ξεκάθαρη απειλή» και για «επίδειξη ισχύος» από την πλευρά της FIFA, με την οποία πάντως, όπως ξεκαθάρισε, θα συνεχίσει τον διάλογο.

Από εκεί και πέρα, ο παλαίμαχος επιθετικός και νυν τεχνικός διευθυντής της εθνικής Γερμανίας, Όλιβερ Μπίρχοφ, είπε: «Ο Νόιερ κοιμήθηκε χθες βράδυ θεωρώντας ότι θα φορούσε το περιβραχιόνιο και σήμερα ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να το κάνει. Είναι πραγματικά λυπηρό αυτό που συνέβη και με αυτόν τον τρόπο και δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε».