Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του τον αγώνα με τον Βόλο στην Τούμπα, το βράδυ της Κυριακής (13/11) για την 13η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Super League 1 που θα διακοπεί λόγω Μουντιάλ, με την ΠΑΕ να κάνει τις ετοιμασίες της για τον Ιανουάριο και τις πληροφορίες από Θεσσαλονίκη να κάνουν λόγο για αποχωρήσεις που θα προκαλέσουν έκπληξη.

Η φετινή σεζόν άρχισε με γκρίνια και προβληματισμό γύρω από τους ασπρόμαυρους αφού η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού δεν ενθουσίασε τους οπαδούς, όπως δεν τους ενθουσίασαν και τα αποτελέσματα της ομάδας από τη στιγμή που άρχισαν οι επίσημοι αγώνες. Στην Ευρώπη αποκλείστηκε αμέσως ενώ στο πρωτάθλημα η πορεία δεν είναι καλή, όπως δείχνει η 5η θέση και το -12 από την κορυφή, μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου.

Στόχος του Ραζβάν Λουτσέσκου και των παικτών του, φυσικά, είναι τουλάχιστον να κλείσουν με νίκη επί του Βόλου τις υποχρεώσεις τους πριν τη διακοπή λόγω Μουντιάλ, αλλά ο πραγματικά μεγάλος στόχος του προπονητή και της διοίκησης του ΠΑΟΚ είναι να παρουσιαστεί καλύτερη ομάδα μετά την επανέναρξη. Και για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο όχι μόνο να υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο αλλά και να αποχωρήσουν κάποια… βαρίδια από το υπάρχουν ρόστερ.

«Οι αποχωρήσεις θα προκαλέσουν έκπληξη»

Απογοήτευση για τους παίκτες του ΠΑΟΚ

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα λένε στη Θεσσαλονίκη, αυτό θα γίνει. Θα υπάρξουν αποχωρήσεις. Λένε, όμως, και κάτι άλλο: Ότι αυτές οι αποχωρήσεις θα προκαλέσουν έκπληξη. Ονόνατα δεν διαρρέουν προς το παρόν, αλλά το γεγονός ότι δημοσιογράφοι που είναι κοντά στην ΠΑΕ κάνουν λόγο για εκπλήξεις, σημαίνει ότι ο Ιανουάριος θα είναι… κάπως για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Δεν θα είναι, δηλαδή, ένας μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου δεν θα υπάρξουν σημαντικά γεγονότα στην ομάδα τους.

Μια ομάδα στην οποία είναι φανερό ότι κάποιοι παίκτες δεν μπορούν, πια, να προσφέρουν τα αναμενόμενα και ίσως ήρθε η ώρα να διαβούν την πόρτα της εξόδου, αφήνοντας χώρο στους επόμενους. Μια ομάδα στην οποία, παράλληλα, είναι απαραίτητη η προσθήκη παικτών με ταλέντο και προσωπικότητα, με τον Λουτσέσκου να περιμένει, για παράδειγμα, ένα 10άρι που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Θα έχουν, επομένως, δουλειά να κάνουν οι διοικούντες τόσο σε ό,τι αφορά τις αφίξεις όσο και σε ό,τι αφορά τις αποχωρήσεις.

Και αυτό που ιντριγκάρει αυτή τη στιγμή περισσότερο όσους είναι γύρω από τον ΠΑΟΚ, δεν είναι τόσο το ποιοι θα έρθει όσο το ποιοι θα φύγουν…