Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσαν οι σύνδεσμοι του ΟΦΗ με πυρά κατά παντός υπευθύνου για τον αγωνιστικό κατήφορο της ομάδας. Οι οργανωμένοι οπαδοί της κρητικής ομάδας στρέφονται αρχικά κατά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Μιχάλη Μπούση, κάνοντας λόγο για «εγκλήματα» από μέρους του.

Στη συνέχεια στρέφονται κατά των Γιώργου και Γιάννη Σαμαρά μιλώντας για «τις μεταγραφές κάθε τυχάρπαστου ποδοσφαιριστή που φέρατε στο Ηράκλειο και ξεφτιλίζουν το όνομα του ΟΦΗ». Μηνάς Λυσσάνδρου και Νίκος Νιόπλιας είναι οι επόμενοι που «πιάνουν στο στόμα τους» ενώ για το τέλος αφήνουν τους ποδοσφαιριστές, για τους οποίους επίσης μιλούν με σκληρή γλώσσα: «Όσο αφορά εσάς τους φελλούς που ντροπιάζετε την φανέλα του ΟΦΗ μας που κατά τύχη φοράτε οι περισσότεροι λόγω αυτών που σας έφεραν εδώ η βαθμολογία μιλάει από μόνη της».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Με αφορμή την χειρότερη πορεία των τελευταίων 15 χρόνων στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και βλέποντας τον “πτώμα” του ΟΦΗ μας να περιφέρεται και να γίνεται περίγελος σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας, δεν μπορούμε παρά να μην πάρουμε θέση δημόσια, για ακόμα μια φορά, για όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στην αγαπημένη μας ομάδα σεβόμενοι απόλυτα την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό αυτού του τεράστιου λαού και μοναδικού οπαδικού φαινομένου της χώρας

Και αν το 2020 πιστεύαμε πως η έξοδος στην Ευρώπη θα αποτελούσε την εκκίνηση μιας νέας εποχής για τον ΟΦΗ, εν τέλει συμβαίνει το εντελώς αντίθετο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με ευθύνη όλων των συμμετέχοντων στην ΠΑΕ. Από τον Μιχάλη Μπούση μέχρι όλους εκείνους που βρίσκονται δίπλα του, γύρω του ή κάτω του. Εμείς δεν ήμασταν ποτέ ούτε γύρω του – ούτε κάτω του αλλά ούτε και επιδιώξαμε ν’ αποτελέσουμε τον περίγυρο του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ εν αντιθέσει με άλλους που έχοντας ως μοναδικό σκοπό την τσέπη τους και τους φουσκωμένους λογαριασμούς τους, έφεραν την ομάδα σε αυτό το χάλι.

Μετά από τέσσερα χρόνια σιωπής προκειμένου να διαφυλάξουμε το συμφέρον του ΟΦΗ ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και εμείς με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ και όχι με λόγια του αέρα, όπως αυτά που ακούμε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Γιατί αν είναι αυτό που ακούμε συνεχώς, είναι λόγια του αέρα και τίποτε άλλο. Για το κατάντημα του ΟΦΗ μας και την αγωνιστική ξεφτίλα που ζούμε κάθε εβδομάδα, αυτή έχει ονόματα και διευθύνσεις, είναι όλοι συμμέτοχοι και ουδείς αμέτοχος.

Η ευθύνη πάντα ξεκινάει από τον επικεφαλής της κάθε ομάδας και αυτή που βαραίνει περισσότερο από κάθε άλλον είναι του Μιχάλη Μπούση. Δεν έχουμε καμία διάθεση να αμφισβητήσουμε την προσφορά του στον ΟΦΗ. Είναι γνωστή η σωτήρια πληρωμή όλων των χρεών της ΠΑΕ όταν ήρθε, η αναβάθμιση του ονόματος του συλλόγου και άλλα πολλά που έχουν συμβεί στην ΠΑΕ και είναι προς την θετική κατεύθυνση. Ο κόσμος του ΟΦΗ ακόμα και πριν από λίγες ημέρες χειροκρότησε τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ στο “Γεντί Κουλέ” και παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην εποχή μας συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την ομάδα μας. Όμως την ίδια ώρα δεν μπορούμε να νιώθουμε και να παριστάνουμε τους μαλ… για αυτό που βλέπουμε να συμβαίνουν στον ΟΦΗ. Ο άνθρωπος που διαθέτει την οικονομική ευχέρεια για να μεγαλώσει την ομάδα, συνεχίζει να κάνει εγκλήματα και να ξενερώνει τον ίδιο τον κόσμο της. Τέσσερα χρόνια τώρα δεν παρενέβη ποτέ στα εγκληματικά λάθη που έγιναν, αφήνοντας το ελεύθερο ώστε να έρχονται παίκτες β’ και γ’ διαλογής σκορπώντας τα λεφτά του δίχως να γνωρίζει τι και πως γίνονται. Δεν παρενέβη ποτέ για να σταματήσει τον αγωνιστικό κατήφορο που είναι σε εξέλιξη, δίχως σπασμένα φρένα, βλέποντας την επένδυση του, που δεν αμφισβητείται, να έχει καταλήξει στον πάτο.

Αλήθεια στις επιχειρήσεις του στην Αμερική όταν υπάλληλοι του, γιατί υπάλληλοι του είναι/ήταν και στην ΠΑΕ, χρεώνουν την εταιρεία του με ανυπολόγιστες ζημιές δεν παρεμβαίνει; Μπορεί εκεί να προσλαμβάνει και να διώχνει τον κάθε υπάλληλο που κάνει την δουλειά του όμως το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό.

Ο ΟΦΗ είναι διαφορετικός και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θέλει αγωνιστικές επιτυχίες. Πληρώνουν τα εισιτήρια τους, δεν παρακαλάνε ποτέ για να μπουν τζάμπα, δεν ψάχνουν να βολευτούν σε θέσεις και δεν κατευθύνονται από καμία πληρωμένη πένα. Το σύνολο των οργανωμένων οπαδών του ΟΦΗ, κομμάτι του οποίου είμαστε και εμείς, έχει ζητήσει επίμονα εδώ και τέσσερα χρόνια συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο. Αυτές οι συναντήσεις δεν έγιναν ποτέ και ο Μιχάλης Μπούσης πρέπει να καταλάβει πως σε αντίθεση με τους καλοπληρωμένους συμβουλάτορες του που τον συνοδεύουν σε γήπεδα, πως ο κόσμος του ΟΦΗ δεν θέλει και δεν έχει κανένα οικονομικό συμφέρον είτε από την ενασχόληση του με την αγαπημένη του ομάδα, είτε από τον ίδιο προσωπικά. Με μοναδικό γνώμονα την ατελείωτη και ακούραστη αγάπη του για τον σύλλογο και γνωρίζοντας τι θέλουμε από τον ίδιο και τον ΟΦΗ, πάντα θέλαμε να του μιλήσουμε κοιτώντας τον στα μάτια και όχι στην τσέπη του όπως έχουν κάνει τόσοι και τόσοι αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Ακόμα και για το γλωσσικό του ολίσθημα μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ αποκαλώντας τον ΟΦΗ “μικρή ομάδα” έπρεπε να έχει ενημερωθεί από τους χρυσοπληρωμένους συμβουλάτορες του πως η ομάδα που ηγείται ήταν, είναι και παραμένει μια εκ των μεγαλύτερων της Ελλάδας. Δεν ήταν μικρός, ούτε καν μεσαίος, πριν έρθει, δεν έγινε μικρός και ούτε θα γίνει. Ακόμα και αν έγινε κακή χρήση της Ελληνικής γλώσσας, οφείλει να την μάθει καλύτερα για να μην επαναληφθεί τέτοιο λάθος. Όσον αφορά το τελευταίο του μέγα λάθος με το story στο παράπηγμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να επισκέπτεται όποιο γήπεδο θέλει όμως θα έπρεπε να γνωρίζει μετά από τέσσερα χρόνια για το τι πρεσβεύει για εμάς αυτή η ομάδα που μας έκλεβε τους παίκτες από τα λεωφορεία και τα αεροδρόμια, που τόση ζημιά έκανε στον ΟΦΗ ακόμα και όταν προσπαθούσε με λύσσα να τον διαλύσει τραβώντας τον στα δικαστήρια αυτός και ο κοντός ιδιοκτήτης της. Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που ανεχόμαστε τέτοιο ολίσθημα από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ που με μια ανάρτηση προσέβαλε την ιστορία της ίδιας του της ομάδας και του πληγωμένου κόσμου της, όπως βέβαια το ίδιο ισχύει και για τον καβούρια ιδιοκτήτη της ΑΕΚ που τόσες φορές είδαμε να χαίρεται, είτε με την ομάδα του πρωθυπουργού Βαγγέλη..

Γιάννης και Γιώργος Σαμαράς. Ήρθατε πριν από τέσσερα χρόνια και σας ευχαριστήσαμε για την έλευση του Μιχάλη Μπούση. Εμείς προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε το καμπανάκι όταν ήταν νωρίς. Δυστυχώς και εμείς το κάναμε με καθυστέρηση και όταν ήταν πλέον αργά. Τα εγκλήματα σας είχαν ολοκληρωθεί με τις μεταγραφές κάθε τυχάρπαστου ποδοσφαιριστή που φέρατε στο Ηράκλειο και ξεφτιλίζουν το όνομα του ΟΦΗ μας διακωμωδώντας το κάθε Σαββατοκύριακο. Οι δικές σας ευθύνες είναι εγκληματικές και αν υπήρχαν δικαστήρια θα είχατε δικαστεί για έγκλημα εκ προμελέτης. Γιατί όσα λάθη δεν κάνατε μέσα σε τέσσερα χρόνια, τα κάνατε μέσα σε λίγους μήνες με αποτέλεσμα να μαζευτεί στο Ηράκλειο ο κάθε πικραμένος που νομίζει πως είναι ποδοσφαιριστής με αποκλειστικά δική σας ευθύνη. Εγκληματήσατε πάνω στο σώμα του ΟΦΗ δίχως κανένα ελαφρυντικό, δίχως να παρέμβει ποτέ κανείς στην δουλειά σας και εσείς νομίζατε ότι παίζατε στο Playstation τον σχεδιασμό μιας μεγάλης ομάδας που πρέπει να φέρεται με σοβαρότητα και επαγγελματισμό και όχι όπως εσείς το κάνατε. Αποτύχατε, γράψατε τα ονόματα σας στην πρόσφατη ιστορία με χρυσά γράμματα που ξεθώριασαν στο πέρασμα του χρόνου και πλέον έχουν σβηστεί και ξεχαστεί πιο γρήγορα από ποτέ. Σαν να μην ήρθατε ποτέ στο Ηράκλειο και να μην περπατήσατε ποτέ δίπλα μας.

Μηνάς Λυσάνδρου. Ήρθες τελευταίος και η έλευση σου μας έκανε να πιστέψουμε πως θα λειτουργήσει υπέρ της ομάδας με μοναδικό γνώμονα την βελτίωση κάθε τομέα που αφορούσε τον οργανισμό του ΟΦΗ δημιουργώντας τις προσδοκίες πως όλα θα βελτιωθούν. Προφανώς και η παρουσία σου δεν έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης όμως έχεις και εσύ έχεις αυτή που σου αναλογεί γιατί δεν μπόρεσες να πατήσεις το πόδι σου εκεί που έπρεπε και όταν χρειάστηκε. Η δουλειά σου και τα καθήκοντα σου ήταν να παρέμβεις όπου χρειαζόταν για να διορθώσεις τα λάθη και το φετινό καλοκαίρι έγιναν μόνο λάθη αρα ειχες μηδενική παρέμβαση. Εάν επιχείρησες να παρέμβεις και δεν σου το επέτρεψαν, είσαι υπόλογος που δεν βγήκες να το πεις ή να μην το ανεχτείς για το συμφέρον του ΟΦΗ. Εάν δεν επιχείρησες να παρέμβεις και απλά ήσουν παρατηρητής των πραγμάτων τότε οι προσδοκίες μας για σένα διαψεύστηκαν παταγωδώς.

Νίκο Νιόπλια παρότι δύο φορές γύρισες στον πάγκο της ομάδας την αγάπη της οποίας από εσένα δεν αμφισβητούμε, έφταιξες για το φετινό χάλι και σε μεγάλο βαθμό. Όχι τον μεγαλύτερο, αλλά εξίσου μεγάλο. Έφταιξες γιατί το προηγούμενο καλοκαίρι όταν γίνονταν στα μάτια σου όλα αυτά τα εγκλήματα, εσύ δεν μιλούσες, δεν βγήκες δημόσια να μιλήσεις για να πεις αυτά που έπρεπε να πεις και να χτυπήσεις καμπάνες. Και αυτό ήταν ένα μεγάλο σφάλμα από την πλευρά σου. Ο άνθρωπος που φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού για 20 χρόνια όφειλε απέναντι στην δική του ιστορία προς τον ΟΦΗ και σεβόμενος την δική του προσφορά να το κάνει. Να μιλήσει πριν και όχι μετά μόνο και μόνο για να καλύψει τον δικό του κ@@λο και να βγει απ’ έξω. Ήσουν παρτάκιας, έμεινες και άνεργος…

Ποδοσφαιριστές.

Όσο αφορά εσάς τους φελλούς που ντροπιάζετε την φανέλα του ΟΦΗ μας που κατά τύχη φοράτε οι περισσότεροι λόγω αυτών που σας έφεραν εδώ η βαθμολογία μιλάει από μόνη της.

Υ.Γ. Περιμένουμε την απάντηση σας στην πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά μας για συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της ομάδα

Snakes 4

Κρητες 4

ΣΦ ΟΦΗ Αθηνών

ΣΦ ΟΦΗ Γερμανίας

ΣΦ ΟΦΗ Αρχάνων

Λέσχη Ομιλοφρενών