Μετά το 1-1 με τον Ολυμπιακό, το οποίο αποτελεί και τη μοναδική βαθμολογική απώλειά του, ο Παναθηναϊκός επανήλθε στις νίκες με το εκτός έδρας 1-0 επί του Παναιτωλικού, έχοντας για λυτρωτή τον Ιωαννίδη που μπήκε ως αλλαγή στο 76′ και πέτυχε το γκολ στο 78′, με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να συνεχίζει την πορεία της προς τον τίτλο και να περιμένει τα αποτελέσματα στα ΑΕΚ – ΟΦΗ και Λεβαδειακός – Ολυμπιακός για να δει αν θα ανοίξει τη διαφορά από τους διώκτες.

Το ματς θα μπορούσε να αρχίσει τέλεια για τους φιλοξενούμενους, αφού μόλις στο 1ο λεπτό ο Χουάνκαρ γύρισε για τον Σπόραρ και αυτός έστρωσε στο Βέρμπιτς, το σουτ του οποίου όμως έφυγε ψηλά άουτ. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όπως αναμενόταν βασικά, πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, είχε κατοχή μπάλας και ήταν αυτή που προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι, χωρίς όμως να τα καταφέρνει στο βαθμό που ήθελε.

Γιατί; Επειδή οι γηπεδούχοι αμύνονταν σωστά, είχαν κλείσει τους χώρους και ήταν πάρα πολύ προσεκτικοί ανασταλτικά, με αποτέλεσμα τα λεπτά να περνάνε με μια ανούσια υπεροχή των πράσινων. Αντιθέτως, στο 30′ οι Αγρινιώτες λίγο έλειψε να έχουν την ουσία, το γκολ δηλαδή, όταν ο Μόρσεϊ με ωραία ενέργεια πέρασε τους Μάγκνουσον – Χουάνκαρ και έκανε το σουτ εντός περιοχής, για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Μπρινιόλι.

Αυτή ήταν και η μοναδική καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου που βγήκε χωρίς γκολ, με τον Παναθηναϊκό να συνειδητοποιεί ότι θα έπρεπε να ανεβάσει την απόδοσή του στο δεύτερο προκειμένου να πάρει τη νίκη.

Όπως και να έχει, οι πράσινοι μπήκαν και στο β’ μέρος με την εικόνα που είχαν στο πρώτο. Κατοχή μπάλας, δηλαδή, αλλά δυσκολία στη δημιουργία μεγάλων φάσεων. Οι πρωτοπόροι θα μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί στο 64′ αλλά η κεφαλιά του Σπόραρ, μετά τη γλυκιά σέντρα του Βέρμπιτς, ήταν αδύναμη, ενώ στο 66′ ο Σλοβένος φορ πήρε τη μπάλα, από τη σέντρα του Χουάνκαρ, σε θέση για γκολ αλλά σούταρε άουτ.

Τρία λεπτά μετά ο Παναθηναϊκός, ο οποίος άρχισε να πιέζει πιο έντονα, είχε νέα φάση, ξανά με τον Σπόραρ που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ανέστη μετά την πάσα του Τσέριν, για να έρθει τελικά το γκολ στο 78′: Σέντρα του Χουάνκαρ, κεφαλιά του Ιωαννίδη, ο οποίος πριν δύο λεπτά είχε μπει ως αλλαγή, απόκρουση του Ανέστη, η μπάλα βρήκε στον Κορνέλιους και ο Ιωαννίδης τελικά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 0-1.

Σκορ που έμεινε ως το τέλος, με τους πράσινους έτσι να επιστρέφουν στις νίκες, αφού στο 89′ ο Παναιτωλικός στάθηκε άτυχος με την κεφαλιά του Καρέλη στο δοκάρι μετά το κόρνερ του Νταγκό.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης, Χατζηθεοδωρίδης (75′ Κολοβός), Λάρσον, Κορνέλιους, Μλάντεν (75′ Μάρτενσον), Φλόρες, Ντίαζ (75′ Χουχούμης), Σενγκέλια (61′ Νταγκό), Μόρσεϊ (84′ Καρέλης), Πέδρο.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (90′ Γκάνεα), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Κουρμπέλης (76′ Ιωαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ, Βέρμπιτς (76′ Βαγιαννίδης), Σπόραρ (85′ Τσόκαϊ).