Η επιστροφή στις νίκες ήταν υποχρεωτική για τον Άρη έπειτα από τρεις αγωνιστικές μακριά από το τρίποντο και τελικά τα κατάφερε με εμφατικό τρόπο, αφού υποδέχθηκε τη Λαμία και τη συνέτριψε με 5-0, εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 20ο λεπτό, με τα πάντα να κρίνονται πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι κίτρινοι μπήκαν στο παιχνίδι με στόχο να πιέσουν για το γρήγορο γκολ, το οποίο θα μπορούσαν τελικά να πετύχουν οι φιλοξενούμενοι στο 8′ αλλά ο Ντε Βινσέντι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Κουέστα. Η Λαμία μπορούσε να προηγηθεί, δεν το έκανε και στα επόμενα λεπτά είδε το ματς να στραβώνει εντελώς: Στο 17′ δέχθηκε το 1-0 με κεφαλιά του Φαμπιάνο μετά τη σέντρα του Μαντσίνι και στο 20′ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπεχαράνο, ο οποίος κάτι είπε στον διαιτητή και δεν ήταν και τόσο ευγενικό…

Τα πράγματα, επομένως, απλοποιήθηκαν αρκετά για την ομάδα του Άλαν Πάρντιου, ο οποίος είδε τους παίκτες του να κλειδώσουν το τρίποντο από νωρίς. Στο 33′ ο Ζερβίνιο έκανε ωραία ενέργεια και γύρισε για τον Πάλμα που έγραψε το 2-0, για να ακολουθήσει στο 37′ το 3-0 από τον ίδιο παίκτη, αυτή τη φορά με πλασέ μετά την ενέργεια του Πίρσμαν. Και κάπου εκεί, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, το παιχνίδι έλαβε πρόωρο τέλος, αφού η Λαμία των 10 παικτών, αν και προσπάθησε να αντιδράσει έχοντας δοκάρι στο 42′ με κεφαλιά του Ετέμπο, δεν μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση.

Βασικά, αυτό που είχε ενδιαφέρον πλέον ήταν το πόσα ακόμη γκολ θα έβαζε ο Άρης και η απάντηση, τελικά, ήταν «δύο», για να φτάσει σύνολο στα πέντε. Οι κίτρινοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, όποτε ήθελαν ανέβαζαν ρυθμό και στο 58′ ο Πάλμα με τρομερό τελείωμα στην αντεπίθεση, μετά την πάσα του Μαντσίνι, έκανε χατ-τρικ για το 4-0.

Από εκεί και πέρα, οι προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και στο 91′ ο Μανού Γκαρθία έβγαλε την κάθετη για τον Γκρέι, ο οποίος απέφυγε τον Κορνέζο και διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Πίρσμαν, Ετέμπο (85′ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (66′ Ντιόπ), Μανού Γκαρθία, Μαντσίνι (66′ Καμάτσο), Πάλμα, Ζερβίνιο (66′ Γκρέι).

Λαμία: Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Σλίβκα (75′ Καραμάνος), Τσιλούλης (66′ Μποάκι), Ντε Βινσέντι (46′ Νούνιες), Ασκόφσκι (46′ Τζανδάρης), Γιακουμάκης.