Οι Μιλγουόκι Μπακς γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στην τρέχουσα σεζόν του NBA. Πλέον, δεν απομένει ούτε μια ομάδα σε όλη την λίγκα που να είναι αήττητη. Στην «State Farm Arena» της Ατλάντα, οι Χοκς επιβλήθηκαν με 117-98. Το ρεκόρ των «ελαφιών» είναι πια 9-1.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (25 π., 9/20 σουτ εντός πεδιάς, 0/1 τρίποντα, 7/8 βολές, επτά ριμπάουντ, δύο ασίστ, δύο κλεψίματα, ένα μπλοκ και πέντε λάθη) μέχρι και μερικές ώρες πριν από το τζάμπολ ήταν αμφίβολος με ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο. Ο Έλληνας φόργουορντ, πάντως, έκανε «ζέσταμα» κι ένιωσε έτοιμος για να παίξει. Αντίθετα, δεν έπαιξε ο σούπερ σταρ των Ατλάντα Χοκς, Τρέι Γιάνγκ.

Το ματς άρχισε με τον «Greek Freak» να… μοιράζει στον Γκρέισον Άλεν που πέτυχε τρίποντο, αλλά γρήγορα «φορτώθηκε» με δύο επιθετικά φάουλ και ο κόουτς Μάικ Μπούντενχολζερ τον κράτησε στον πάγκο. Οι Μιλγουόκι Μπακς, πάντως, στα πρώτα πέντε λεπτά προηγήθηκαν με 21-8. Οι Ατλάντα Χοκς «απάντησαν» μ’ ένα σερί 8-2 και ξαναμπήκαν στο ματς, αλλά όχι για… πολύ. Με 8/11 τρίποντα τα «ελάφια» έκλεισαν την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ 36-25.

Στη δεύτερη περίοδο, ωστόσο, «πάγωσαν» από την περιφέρεια με αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά. Διαχειρίστηκαν αποτελεσματικά, όμως, το χρόνο και το σκορ και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να επιστρέφει στη δράση πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου μπροστά με 58-52. Ο «Greek Freak» έφτασε στους 14 πόντους – με δύο να προέρχονται από ένα εντυπωσιακό κάρφωμα σε συνεργασία με τον Τζρου Χόλιντεϊ.

Στην αρχή της 3ης περιόδου, οι Ατλάντα Χοκς μπήκαν φουριόζοι και με ρεκόρ 11-2, πήραν προβάδισμα τριών πόντων (63-60, εννιά λεπτά πριν από το τέλος). Οι Μιλγουόκι Μπακς είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους. Μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Πολλά λάθη, πολλές κακές επιλογές και καμία απάντηση για τον Ντεζόντε Μάρεϊ (25 π.) και τον Έι Τζέι Γκρίφιν (24 π.).

Μονάχα οι εννιά πόντοι του Γιάννη Αντετοκούνμπο τους διατήρησαν κοντά στους Ατλάντα Χοκς, που έκλεισαν το 12λεπτο στο +9 (89-80), μια ολική επιστροφή 15 πόντων. Οι υπόλοιποι συμπαίκτες του στο ίδιο διάστημα, έβαλαν 13… Οπότε δεν είχε και αντίκρισμα το κάρφωμα του που έκανε… πόστερ τον Τζον Κόλινς.

Τα λάθη και η αστοχία συνεχίστηκαν και στο πρώτο διάστημα της 4ης περιόδου. Οι Ατλάντα Χοκς άνοιξαν μια διαφορά 11-5 μέσα σε σχεδόν τέσσερα λεπτά και προηγήθηκαν με 15 πόντους.

Δύο λεπτά αργότερα, στα μισά του δρόμου πριν από το τέλος, οι Μιλγουόκι Μπακς είχαν χάσει και την ενέργειά τους, ενώ ο Τζρου Χόλιντεϊ τραυματίστηκε και στον αστράγαλο. Το σκορ ήταν 108-86. Μέχρι εκείνη την στιγμή σε 18 λεπτά στο β’ μέρος, τα «ελάφια» είχαν βάλει 28 πόντους και είχαν 1/11 τρίποντα. Ο κόουτς Μπούντενχολζερ απέσυρε τους βασικούς, πετώντας λευκή πετσέτα.

Τα 12λεπτα: 25-36, 27-22, 37-22, 18-28