Ο Παναθηναϊκός που είχε κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του με 10 νίκες σε 10 αγωνιστικές υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό με στόχο την 11η νίκη που θα τον έστελνε και στο +13 από τους Πειραιώτες, αλλά τελικά βρέθηκε φάτσα με την πρώτη ήττα μετά το γκολ του Μπιέλ στο 84′ και πήρε την ισοπαλία, διατηρώντας το αήττητο, στο… 103′ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Σπόραρ, έπειτα από πολλά λεπτά έντασης από τη στιγμή που υποδείχθηκε η παράβαση, κρατώντας στο -10 τους Πειραιώτες.

Αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι ήταν ότι οι γηπεδούχοι, έχοντας και την ώθηση από τον κόσμο τους, θα έμπαιναν πιο δυνατά στο παιχνίδι, αλλά η πρώτη επικίνδυνη επίθεση ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 2′, με τον Μάγκνουσον να προλαβαίνει τον Μασούρα, ο οποίος του έκανε και φάουλ.

Αμέσως μετά πάντως, στο 4′, ήρθε και η πρώτη επιθετική προσπάθεια των πράσινων με την κάθετη του Τσέριν για τον Βέρμπιτς, αλλά ο Παπασταθόπουλος επενέβη. Όπως και να έχει, οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να δώσουν ρυθμό στο παιχνίδι και το κατάφεραν, με τους ερυθρόλευκους να γίνονται ξανά επικίνδυνοι στο 12′ με το γύρισμα του Άβιλα για τον Μπιέλ, το σουτ του οποίου όμως κόντραρε ο Σάντσες.

Η ομάδα του Μίτσελ δεν είχε την κατοχή της μπάλας, αφού αυτή ήταν στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά όταν έκλεβε και έβγαινε μπροστά γινόταν απειλητική, όπως έγινε και στο 24′ με το χαμηλό σουτ του Χάμες που απέκρουσε ο Μπρινιόλι στο 24′. Λίγα λεπτά μετά πάντως, στο 29′, η Λεωφόρος… πήρε φωτιά για το γκολ του Παλάσιος, που κινήθηκε κάθετα και πλάσαρε ωραία, αλλά το VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ και το 0-0 παρέμεινε.

Τρία λεπτά μετά, θα μπορούσαν να πανηγυρίσουν οι Πειραιώτες, αφού ο Μασούρας έπιασε καλό σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά, παίρνοντας το χειροκρότημα από την εξέδρα.

Μια εξέδρα που ανυπομονούσε για κάποιο πράσινο γκολ και στο 35′ ο Παλάσιος δημιούργησε τις προϋποθέσεις με το γύρισμά του από δεξιά, αλλά ο Πασχαλάκης βρήκε τη μπάλα προ του Σπόραρ και ο κίνδυνος πέρασε.

Ο Γιοβάνοβιτς έβγαλε τον Σάντσες και έβαλε τον Κώτσιρα με την έναρξη του β’ μέρους θέλοντας να διορθώσει κάποια πράγματα στην ομάδα του αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τα κατάφερε. Ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα και απείλησε στο 49′ με το συρτό σουτ του Μπιέλ που έδιωξε ο Μπρινιόλι, για να ακολουθήσει στο 53′ ο τραυματισμός του Παλάσιος, ο οποίος άφησε τη θέση του στον Κουρμπέλη.

Μια εξέλιξη που φάνηκε ότι επηρέασε πολύ τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έδειχνε αποδιοργανωμένος επιθετικά. Κάτι που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι Πειραιώτες, οι οποίοι στο 61′ πλησίασαν στο γκολ με την κεφαλιά του Μασούρα που απέκρουσε ο Μπρινιόλι, με τη μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι. Ένα λεπτά μετά, στο 62′, η ομάδα του Μίτσελ πήγε και πάλι για το γκολ, αυτή τη φορά με σουτ του Χάμες, αλλά ο Μπρινιόλι αντέδρασε και πάλι σωστά και κράτησε το 0-0.

Ο Ολυμπιακός, με λίγα λόγια, ήταν καλύτερος στο β’ μέρος και έψαχνε περισσότερο το γκολ, αλλά στο 79′ την είχε και ο Παναθηναϊκός την ευκαιρία του και ήταν μεγάλη, με τον Παπασταθόπουλο να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Σπόραρ, ο οποίος ήταν έτοιμος να εκμεταλλευτεί τα λάθη στην ερυθρόλευκη άμυνα.

Στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι επέμειναν με σουτ του Χουάνκαρ αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε, με τους πράσινους να ανεβάζουν την απόδοσή τους και να ισορροπούν την κατάσταση. Μέχρι που ήρθε το 84ο λεπτό… Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Άβιλα σέντραρε και ο Ελ Αραμπί κατέβασε και έδωσε ωραία στον Μπιέλ, ο οποίος εκτέλεσε τον Μπρινιόλι για το 0-1, φέρνοντας τον Ολυμπιακό αγκαλιά με τη νίκη.

Στο 96′ όμως, στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε μια φάση με τους Άβιλα και Ιωαννίδη με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένας πανικός για κάποια λεπτά, με τον Σπόραρ τελικά να εκτελεί στο 103′ και να γράφει το 1-1.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες (46′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ (86′ Ιωαννίδης), Παλάσιος (53′ Κουρμπέλης), Βέρμπιτς (78′ Βαγιαννίδης), Σπόραρ.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ, Μπιέλ (93′ Μπόουλερ), Χάμες Ροντρίγκες (86′ Φορτούνης), Μασούρας (75′ Βρουσάι), Μπακαμπού (75′ Ελ Αραμπί).