Την πρόκριση στον τελικό του Open του Παρισιού θα διεκδικήσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αντιμετωπίζοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς για 11η φορά στην καριέρα του, με τον αγώνα να αρχίζει στις 17:30 (Cosmote Sport 6).

Έχοντας παίξει 10 παιχνίδια απέναντι στον Νόλε, έχει κερδίσει μόλις τα δύο. Από τις 8 ήττες, οι 7 είναι στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια κι αυτό είναι ένα σερί που θέλει να σπάσει ο Τσιτσιπάς. Κυρίως για λόγους ψυχολογίας εν όψει του ATP Finals σε δύο εβδομάδες.

Πάντως, από τα 10 ματς που έχουν παίξει μεταξύ τους, μόνο τα δύο έγιναν σε κλειστό στάδιο με σκληρή επιφάνεια. Το ένα ήταν πριν δύο εβδομάδες στον τελικό της Αστάνα, όπου ο Τζόκοβιτς κέρδισε σχετικά εύκολα με 2-0 σετ.

Το δεύτερο ήταν πίσω στο 2019, στο ίδιο τουρνουά που παίζουν και σήμερα, στο Παρίσι. Εκείνο το ματς ήταν το χειρότερό του απέναντι στον Σέρβο καθώς έχασε με 6-1, 6-2 στα προημιτελικά. Ηταν η πρώτη από τις 7 σερί ήττες που μετράει ο Τσιτσιπάς. Τελευταία φορά που τον κέρδισε, ήταν την ίδια χρονιά στο τουρνουά της Σαγκάη με 2-1 σετ.

Όσο απίθανο κι αν ακούγεται, οι δυο τους μόνο μία φορά έχουν παίξει σε ημιτελικό. Ηταν στο Roland Garros το 2020, όπου ο Νόλε χρειάστηκε 5 σετ για να κερδίσει τον Τσιτσιπά. Το ίδιο έγινε και πέρυσι στον τελικό του τουρνουά. Συνολικά από τα 10 προηγούμενα ματς, τα 5 ήταν σε τελικό. Σε όλα έχει κερδίσει ο Τζόκοβιτς.

Πριν από αυτό το ματς, θα γίνει ο άλλος ημιτελικός στις 15:00. Ο Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ που έχει 16 νίκες σερί και του Χόλγκερ Ρούνε που μετρά 15 νίκες σε 16 παιχνίδια.