Η φετινή σεζόν άρχισε στραβά για τον ΠΑΟΚ με τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό το καλοκαίρι και συνεχίζεται το ίδιο, όπως δείχνει και το γεγονός ότι η ομάδα βρίσκεται στο -14 από την κορυφή μετά τις πρώτες 10 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως για παράδειγμα η Μίλαν, δεν κοιτάζουν προς την Τούμπα έχοντας στη λίστα τους τα ονόματα παικτών των ασπρόμαυρων.

Το κλίμα γύρω από την ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν είναι καθόλου καλό αυτή τη στιγμή και είναι λογικό. Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και έμεινε κι άλλο πίσω βαθμολογικά, οπότε δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι υπάρχει απογοήτευση. Το παράλογο θα ήταν το αντίθετο, άλλωστε. Μέσα σε αυτό το κλίμα λοιπόν, δεν είναι καθόλου δύσκολο το να… καούν κάποιοι παίκτες.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο το να απαξιωθεί από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ η προσπάθεια που γίνεται από τον Λουτσέσκου, με τη στήριξη της διοίκησης, για τη δημιουργία μιας νέας ομάδας. Μιας νεανικής ομάδας, η οποία θα αλλάξει και τον τρόπο παιχνιδιού της. Και θα είναι λάθος το να υπάρξει αυτή η απαξίωση, γιατί οι Θεσσαλονικείς έχουν όντως στις τάξεις τους νεαρούς παίκτες που έχουν πολύ μέλλον, τουλάχιστον με βάση όσα έχουν δείξει ως τώρα. Και αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς αλλά η… Μίλαν, άνθρωπος της οποίας ήταν στην Αθήνα τις προηγούμενες μέρες.

Οι δύο παίκτες στη λίστα της πρωταθλήτριας Ιταλίας

Ο Κουλιεράκης στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ

Ο λόγος του ταξιδιού του «κατασκόπου» των Μιλανέζων στην ελληνική πρωτεύουσα ήταν για να δει από κοντά το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, όπως και το αντίστοιχο παιχνίδι των δύο ομάδων Κ19. Μαζί του, μάλιστα, ήταν και συνεργάτης του Ζοσέ Μπότο, γεγονός που αποδεικνύει ότι το ταξίδι του ανθρώπου της Μίλαν έγινε εν γνώση της διοίκησης των ασπρόμαυρων. Ποιοι είναι, όμως, οι παίκτες του ΠΑΟΚ που βρίσκονται στη λίστα των «ροσονέρι»;

Η απάντηση είναι η εξής: Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και Ντόμινικ Κοτάρσκι. Ο 18χρονος Έλληνας κεντρικός αμυντικός και ο 22χρονος Κροάτης τερματοφύλακας είναι υπό παρακολούθηση από την πρωταθλήτρια Ιταλίας, τεχνικός διευθυντής της οποίας είναι ο Πάολο Μαλντίνι, και αυτό κάτι λέει για την προοπτική των συγκεκριμένων παικτών. Από εκεί και πέρα, βέβαια, το αν θα υπάρξουν κι άλλα ταξίδια από Ιταλία, αν αυτό το φιλολογικό ενδιαφέρον μετουσιωθεί και σε επίσημο, με προτάσεις και όλα τα σχετικά, είναι πολύ πρόωρο για να το πει κανείς.