Η Μπάγερν Μονάχου πέτυχε τη νίκη της ημέρας επικρατώντας της απογοητευμένης και απογοητευτικής Μπαρτσελόνα με 3-0 στο Καμπ Νου, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, την ίδια ώρα που η Λίβερπουλ εξασφάλιζε την πρόκριση με το εκτός έδρας 3-0 επί του Άγιαξ και η Ατλέτικο Μαδρίτης αποκλειόταν με το 2-2 κόντρα στη Λεβερκούζεν.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Το εισιτήριο για την επόμενη φάση εξασφάλισε η Λίβερπουλ, η οποία με γκολ των Σαλάχ (42′), Νούνιες (49′) και Έλιοτ (52′) πέρασε με 3-0 από την έδρα του Άγιαξ, ο οποίος ήθελε μόνο νίκη για να έχει ελπίδες. Από εκεί και πέρα, στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Νάπολι που είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση καθάρισε εύκολα με 3-0 (11′, 16′ Σιμεόνε, 80′ Όστιγκαρντ) τη Ρέιντζερς και στην τελευταία αγωνιστική θα πάει στο Άνφιλντ για να πάρει οριστικά και την 1η θέση.

Άγιαξ – Λίβερπουλ 0-3
Νάπολι – Ρέιντζερς 3-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Νάπολι 15
Λίβερπουλ 12
Άγιαξ 3
Ρέιντζερς 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Η εκτός έδρας νίκη της Πόρτο επί της Μπριζ στο παιχνίδι που είχε γίνει νωρίτερα, απλοποιούσε πολύ τα πράγματα για τις Ατλέτικο Μαδρίτης και Λεβερκούζεν: Όποια νικούσε στη μεταξύ τους αναμέτρηση θα είχε ελπίδες πρόκρισης και όποια έχανε θα αποκλειόταν. Και τελικά ήρθαν ισόπαλες και αποκλείστηκαν και οι δύο… Οι Γερμανοί προηγήθηκαν στο 9′ με τον Ντιαμπί, οι Ισπανοί ισοφάρισαν στο 22′ με τον Καράσκο, η Λεβερκούζεν πέρασε ξανά μπροστά με 1-2 στο 29′ με γκολ του Χάντσον-Οντόι, η Ατλέτικο έκανε το 2-2 στο 50′ με τον Ντε Πάουλ και στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο… 99′ η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είχε μεγάλη ευκαιρία για τη νίκη αφού κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Καράσκο δεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα…

Μπριζ – Πόρτο 0-4
Ατλέτικο Μαδρίτης – Λεβερκούζεν 2-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μπριζ 10
Πόρτο 9
Ατλέτικο Μ. 5
Λεβερκούζεν 4

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Ο 3ος όμιλος δεν είχε το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον μετά τη νίκη της Ίντερ επί της Βικτόρια Πλζεν νωρίτερα, αφού οι Ιταλοί προκρίθηκαν στους «16» ως 2οι, πίσω από τη Μπάγερν, αφήνοντας εκτός τη Μπαρτσελόνα. Παρ’ όλα αυτά, ένα παιχνίδι ανάμεσα στους Καταλανούς και τους Βαυαρούς δεν είναι ποτέ αδιάφορο. Θεωρητικά τουλάχιστον, γιατί στην πράξη τα πράγματα ήταν μάλλον εύκολα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με γκολ των Μανέ (10′), Τσούπο-Μότινγκ (31′) και Παβάρ (95′) πέρασαν με 3-0 από το Καμπ Νου, κάνοντας το 5×5.

Ίντερ – Βικτόρια Πλζεν 4-0
Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου 0-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μπάγερν 15
Ίντερ 10
Μπαρτσελόνα 4
Βικτόρια Πλζεν 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ο 4ος όμιλος είναι αυτός στον οποίο γίνεται… σφαγή για την πρόκριση, αφού μία αγωνιστική πριν το τέλος και οι 4 ομάδες ελπίζουν σε πρόκριση! Τον πρώτο λόγο, πάντως, έχει η Τοτεναμ, η οποία είναι στην 1η θέση, αν και δεν κατάφερε να καθαρίσει από τώρα την υπόθεση-πρόκριση. Οι Λονδρέζοι υποδέχθηκαν τη Σπόρτινγκ και με νίκη θα πήγαιναν στους «16», αλλά βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Έντουαρντς στο 22′ και το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν στο 80′ με τον Μπεντανκούρ, ενώ έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα και στο 95′ με τον Κέιν αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR, με τον Αντόνιο Κόντε να γίνεται έξαλλος.

Στο άλλο παιχνίδι, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης με γκολ των Καμάδα (3′) και Κόλο Μουανί (27′) νίκησε με 2-1 τη Μαρσέιγ, η οποία είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Γκεντουζί (22′), με τον όμιλο να… παίρνει φωτιά, όπως δείχνει και η βαθμολογία.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μαρσέιγ 2-1
Τότεναμ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Τότεναμ 8
Σπόρτινγκ Λ. 7
Άιντραχτ Φρ. 7
Μαρσέιγ 6