Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε με 2-1 σετ την Ντανιέλ Κόλινς (5-7, 6-3, 6-3) και πέρασε στα προημιτελικά του τουρνουά τένις Guadalajara Akron Open που διεξάγεται στο Μεξικό. Εκεί θα αναμετρηθεί με την Βερόνικα Κουντερμέτοβα. Παράλληλα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε ακόμη ένα βήμα πιο κοντά προς την εξασφάλιση της συμμετοχής στο WTA Finals (31/10-7/11).

Η Ντανιέλ Κόλινς άρχισε εντυπωσιακά το ματς παίρνοντας εύκολα το πρώτο game καθώς ώθησσε λάθη την Μαρία Σάκκαρη. Η Ελλήνιδα τενίστρια, όμως, αντέδρασε και με «όπλο» το σερβίς της ισοφάρισε σε 1-1. Με το μομέντουμ υπέρ της, η Σάκκαρη έκανε break για το 2-1 και πήρε και το τρίτο game (3-1).

Η Κόλινς απάντησε με δύο κερδισμένα games (3-3), ωστόσο η Σάκκαρη έκανε και πάλι break και έφτασε στο 5-3 με το κοινό του Μεξικού που την… λατρεύει να την επευφημεί σε κάθε κερδισμένο πόντο. Κι ενώ η Σάκκαρη είχε τον έλεγχο και σετ πόιντ τα λάθη της επέτρεψαν στην Κόλινς να επιστρέψει για τα καλά στο ματς και να πάρει το πρώτο σετ με 7-5.

Έχοντας αποκτήσει αυτοπεποίθηση η Κόλινς μπήκε δυνατά στο δεύτερο κάνοντας εύκολα το 30-0 στο πρώτο game, αλλά η Σάκκαρη της «έκοψε» τον αέρα και με break προηγήθηκε με 1-0 και ακολούθησε και δεύτερο κερδισμένο game (2-0). Ελέγχοντας, πλέον, το ματς, η Σάκκαρη διατήρησε το σερβίς της και έφτασε στο 5-3 αναγκάζοντας την αντίπαλό της σε πολλά λάθη με τα δυνατά χτυπήματά της. Έτσι, κατέκτησε με 6-3 το δεύτερο σετ και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 3ο σετ, το ματς βρέθηκε στην κόψη του ξυραφιού στην αρχή. Η Σάκκαρη και η Κόλινς υπερασπίστηκαν τα σερβίς τους παίζοντας τένις υψηλού επιπέδου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προηγήθηκε με 4-3 games σε κομβικό σημείο και έκαμψε την αντίσταση της αντιπάλου της αφού λύγισε η θέλησή της. Εύκολα έκανε το 5-3 και με την εμπειρία της κατέκτησε και το 6ο game και το σετ με 6-3 φτάνοντας σε μια πολύ σημαντική νίκη.